+3

Bir ülkenin kalkınmasının, gelişmesinin devlet girişimiyle, devlet eliyle olabilceğini öne süren görüş, öğreti. Devletin, ekonomik yaşama doğrudan doğruya el attığı sisteme verilen ad.

3 0
paylaş
+3

Devletçilik ilkesi ekonominin devlet kontrolü altında olmasını ifade eder. Kişisel teşebbüsü de sınırlamayan devletçilik anarşizme yer vermez.

3 0
paylaş
+3

Devletin ekonomik yaşama doğrudan doğruya el attığı, yatırımlar yaptığı sistemdir. Atatürk fabrikaların açılması, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için projeler yaptırmış ve uygulatmıştır. Ülkenin ekonomik kalkınması için devlet girişimlerine önem verilmiştir bu ilke çerçevesinde.

3 0
paylaş
+2

Devletçiliğin anlamı şudur; Kişilerin özel
teşebbüslerini ve şahsi faliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını
ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak; memleket ekonomisini devletin
eline almak.

2 0
paylaş
+2

Devletçilik, devletin ekonomiye veya sosyal hayatı ya da her ikisini de belirli bir dereceye kadar kontrol etmesi gerektiğini inancıdır.

2 0
paylaş
+2

ülkenin ekonomisine devletin elinin uzanması ve kalkınmasının devlet tarafından yürütülmesidir

2 0
paylaş
+1

Atatürk İlkelerinden Devletçilik ilkesi,Türkiye'ye özgü koşullardan ortaya çıkan bir ilkedir. Sosyalist anlamda ve devlet kapitalizmi izlenimi veren bir devletçilik değildir. Özel teşebbüse ve özel mülkiyete karşı değildir.Özel teşebbüsün gücünün yetmediği ve toplum çıkarlarını ön planda olduğu alanlara devletin müdahalesini öngörür. Asla bağımsızlıktan taviz vermeden kalkınmayı hedefler.bu ilkeye göre devlet düzenleyici ve denetleyici düz ve planlı ekonomide zorunlu tutmuştur. Önemli kurumlar millileştirilmiş ve hızla sanayileşme hedef görülmüştür.

1 0
paylaş
+1

Kısaca Devlet in maddi imkanlarından yararlanarak halka hizmet edilmesi anlamına gelir.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.