+7

Alkol kullanıyor muusunuz?

    -   Yeme-İçme
7 0
41 yanıt   -  
+3

Hayır kullanmıyorum

3 0
paylaş
+3

Hayır kullanmıyorum ve kullanma gereksimi duymuyorum sebesiz ve gereksiz bir şey içilince kafa yapıp diğer dünyaya gidileceği için.

3 0
paylaş
+3

Alkol dinimizde caiz olmadığı için kullanmıyorum ve tavsiyede etmiyorum. zira doğabilecek bütün kötülüklerin başıdır.

3 0
paylaş
+3

Hayır elimi bile surmedim icmemde içenlere de tavsiyem bırakın şu pisliği 10 dakika kafam güzel olacak diye hem maddi zarar hem günah hemde iç oraganlariniza zarar veriyorsunuz o verdiği 10 dakikalık sarhoşluk geçince dertler aynı kalıyor üstüne baş ağrısı da çekıyorsunuz değer mi asla

3 0
paylaş
+5

Alkol bağımlılığı nedir?
Alkolün birçok çeşidi vardır. Etanol denilen türü içki olarak tüketilmektedir. İçki olarak tüketilen alkol birçok hastalığa neden olmaktadır. Bunun yanında alkol iradeyi zayıflatır, kişi kontrol kaybı yaşar ve uyuşturucu maddelere açık hâle getirir. Uyuşturucu kullananların yüzde 57’si alkol kullanmaktadır. Alkolden uzak durmak diğer madde bağımlılıklarından korunma noktasında önleyici bir role sahiptir.

Çok miktarda ve sıklıkla alkol tüketen, bedensel, ruhsal ve toplumsal sağlığının bozulmasına rağmen alkol almak isteyen, tedavi edilmesi gereken kişiye alkolik denir. Dünyada alkol kullanan 2 milyar kişinin 76 milyon kadarı alkol bağımlısıdır. Yılda 1 milyon 800 bin kişi bu nedenle hayatını kaybetmektedir. Ülkemizde ilk tüketim yaşı 11’e kadar inmiştir. İlk kullanım yaşı düştükçe ileriki yaşlarda bağımlı olma riski artmaktadır..
yeşilay.org.tr

+4

Alkolün Vücutta İzlediği Yol

Alkol mide yüzeyinden hücrelere geçiş yapar. Yüzde 20’si mideden, yüzde 80’i ince bağırsaklardan kana karışır. Sonraki durak karaciğerdir. Karaciğerin önceliği yağ asitlerini yakarak enerji üretmektir. Ancak alkol olunca bu öncelik değişir. Normalde parçalayacağı yağ asitleri karaciğerde birikmeye başlar ve karaciğer yağlanır. Alkol, kanla, kalbe, akciğerlere ve bronşlara ulaşır.

Akciğerlerden dakikalar içinde beyne ulaşır ve uyuşma etkisi yapar. Alkol, vücuda alındıktan 3 dakika sonra tüm hücrelere ulaşmış olur. Alınan alkol miktarı, belirli seviyeyi geçerse solunum yavaşlayarak kişide komaya ve hatta ölüme neden olur.

Alkol bağımlılığı belirtileri

Kişi tarafından alışkın olduğu etkinin sağlanabilmesi için kullanılan alkol miktarının giderek arttırılıyor olması; eskiden kullanılan, alışkın olunan alkol miktarı ile aynı hissin ve etkinin sağlanamaması (tolerans)
Kişinin kullandığı alkolün miktarını azaltması ya da alkolü bırakması sonucunda yoksunluk belirtisi dediğimiz bir takım ruhsal ve bedensel sıkıntılar içerisine girmesi ve yoksunluk belirtisi hisseden kullanıcının alkol alması ile rahatlama hissetmesi
Kullanılan alkolün kişi tarafından almayı tasarladığı miktardan fazla miktarda ve sürede kullanılması
Alkol sağlamak, alkol kullanmak ya da alkolün etkilerinden kurtulmak için çok fazla zaman harcanması
Alkol kullanımı yüzünden önemli toplumsal, mesleki etkinliklerin ya da boş zamanları değerlendirme etkinliklerinin azaltılması ya da bırakılması
Alkol kullanımını bırakmak ya da denetim altına almak için başarısız girişimlerin varlığı
Alkolden zarar gördüğü bilinmesine rağmen alkol alımına devam etmek
Yol açtığı sorunlar

Yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreas kanserleri
Doğru düşünme, karar verme ve hareket etme gibi beynin işlevlerini bozması
Uyku bozuklukları, baş ağrısı, göz tahribatı
Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları
Kan pıhtılaşmasını engelleme
Karaciğerde ağır hasar
Yeşilay.org.tr.

+4

ALKOLÜN ZARARLARI
1) Baş ağrısı ve mide kanamasına neden olur.

2) Hatırlamadığınız için pişman olacağınız şeyler yapabilirsiniz.

3) Erkeklerde iktidarsızlığa, kadınlarda adet düzensizliğine neden olur.

4) Hafıza kaybı ve geçici körlüğe neden olur.

5) Beyin ve sinir hücrelerine kalıcı hasar verebilir.

6) Bağımlılık yapması nedeniyle büyük maddi kayıplara neden olur.

7) Aile içinde şiddet ve huzursuzluğa neden olur.

8) Çocukların gelişimini olumsuz etkiler.

9) Çevrenizdeki insanların sizden uzaklaşmasına neden olur.

10) Mide, yemek borusu, gırtlak ve pankreas kanserine sebeptir.

11) Kadınlarda doğurma özelliklerinin azalmasına neden olur.

12) Uyku bozukluklarına sebep olur. REM uykusunu ortadan kaldırır bu da yorgun ve bitkin uyanmaya neden olur.

13) Konuşma zorlukları, dil sürçmelerine neden olur hatta yüksek seviyede kelimeler anlaşılmaz hale gelebilir.

14) Herhangi bir hastalığa yakalanma riskini yüksek oranda arttırır.

15) Birçok psikolojik bozukluğun daha da kötüye gitmesine neden olur.
Ensonhaber.com

+4

Ben muhafazakar değilim ama bir kere tattım hiç de güzel değil. Ben içmem ağzıma dahi sürmem. Pis bir şey o atalarımız içki kötülüklerin anasıdır demiş. Uabda peygamber hadisi de olabilir. Sigarayla savaşmak tek amacı içmeyiz içirtmeyiz duman avcılarıyız.

+3

tabiki hayır

3 0
paylaş
+3

Genç yaşta alkole başlamıştı Bu bir özenti de olabilir söyleyeyim yani bu Belli bir dönemde bayağı bayağı işteyim bir şey ama Allah'a şükürler olsun birkaç sene sonra bunu kolaylıkla bırakabildim Ondan sonra bir daha ağzıma sürmedim sürmekte istemiyorum gerçekten insanı bağımlı hale demeyeyim de yani az bir efkarlanınca hemen biri alkole isciye sarılıyor insan bu yapılmalı dinimizde haram bir şey yaptığım şeyden dolayı da zaten çok pişmanım

3 0
paylaş
+9

adam alkol kullanıyormusun diye soruyor verdiginiz cevap alkolün zararlarmı yani gerçekten beyinler pırıl pırıl cevap veriyorum 20 yıldır aktif içiciyim ve hiçbir zararını görmedim neden biliyormusun herşeyin fazlası zararlıdır git bi kutu antibotik iç bakalım ne oluyor yemin ederim bi ülke düşünün bütün embesiller aynı ortamda çok sinirlendim şuan bu ülkeye bedava condom dagıtılmalı sperm israfı dolu

9 0
paylaş
+3

Alkol kullanırım ama öyle bağımlısı değilim olmasa da olur benim bazen bizim de arpaya ihtiyacımız oluyor haftada bir kaç kez içiyorum arkadaş ortamlarında falan biraz abartıyoruz.

3 0
paylaş
+3

hayr tabiki

3 0
paylaş
+4

Allaha şukur ki kullanmiyorum Allah herkese biraktirmayi nasip edsin insallah...

+4

ben arada sırada içmişliğim vardır. bence kararında içilirse çevreye ve kişinin kendisine zarar veren bir olay değildir. sen içmesini bildikten sonra hiç bir zaman aşırılık yapmaz adabıyla oturur içer kalkarsın . her zaman olduğu gibi türk milleti dini açıdan içki içmez içkiden de uzak durmaz . böyle olduktan sonra içki içiyorum demek yüzüne tükürülecek bir adet olarak görülüyor.

+3

rakı balık yapmayı çok seviyorum ya ben

+2

Hayır alkol kullanmam

2 0
paylaş
+4

Burdan kazandığım parayla viski içicem

+3

İnsan vücuduna zararlı olan hiçbirşeyi kullanmıyorum

3 0
paylaş
+3

Açıkcası bağımlısı değilim. Ama özel günlerde tabiiki 1-2 kadeh birşey içiyorum. Yani yerine göre değişiyor. Bir davete katıldıysam mecbur bir-iki kadeh eşlik ediyorum. Ama onun haricinde günlük yaşantımda tercih ettiğim söylenemez. Yani arada sırada kullanıyorum.

+3

Kullanmıyorum.

+3

2-3 ayda bir

3 0
paylaş
+3

Evet ve kullanılmasını gerekli görüyorum.

3 0
paylaş
+3

Hayır kullanmıyorum ihtiyaç duymadım

3 0
paylaş
+3

evet ama dertli olunca

3 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.