+22

Adalet Kavramının Doğrusu Nedir?

Herkes adaletten söz ediyor. Ne bu adalet? Bu adaletin doğrusu ne? Neden terazi ile gösterilir?

22 0
24 yanıt   -  
+1

Adalet, kişinin hakkı olanı almasıdır terazi ile gösterilir çünkü terazi dengenin dolayısıyla adaletin simgesidir.

+1

Öncelikle, bir yargıya varılacak konudan kendini tamamen dışlayabilen ( bütünüyle objektif olabilen ) bir insanın adil kararlar alabileceğini düşündüğümü belirtmek istiyorum. Böyle bir insanın, hem aklı hem de vicdanının sembolü olarak görüyorum teraziyi; bunun yanında karara konu olan olgunun taraflar arasında eşit ve dengeli bir şekilde dağıtılacağının güvencesi de olma olasılığı vardır terazinin.

1 0
paylaş
0

Hakkın hak edene teslim edilmesidir.(Aristo)

0

Herkese durumuna göre eşit davranmaktır adalet.

0 0
paylaş
0

Adalet,hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir.Haklı ile haksızın ayırt edilmesi adaletle sağlanır.Adalet kavramı temelde hukuk kurallarına uygunluğu içerir.İnsanların toplum içindeki davranışlarıyla ilgili olduğundan ahlak ve din kurallarıyla da ilişkilidir ve tarih boyunca tartışmalı bir alan olmuştur.

0 0
paylaş
+1

Adalet, yargı önünde tüm insanların eşit olduğunu belirtir bu şekilde yargı önünde kimsenin kimseden üstünlüğü söz konusu edilemez. Adalet kavramı, eşitliğin sembolü açısından teraziye benzetilir.

1 0
paylaş
0

Adalet çok önemli bir kavram olup gün gelir herkesi tartar. Bu dünyada çıkmayan adalet elbet öbür dünyada ortaya çıkar.

0 0
paylaş
0

Adalet kelimesi tüm insanların eşit haklara sahip olması anlamına gelir ve bunu mahkeme duvarlarında görürüz bir terazi resmi vardır her iki tarafa da eşit ağırlıktadır fakat bizim mahkemelerim izin duvarlarındaki terazi ise bir tarafı genelde ağır basar Bu da ülkemizde adaletin çok iyi yönetilmediği anlamına gelir.

0 0
paylaş
+1

Hak -Adalet. Kendine yapılmasın istemediğini başkasına yapma. NOKTA.

1 0
paylaş
+1

denge ve hakkaniyetli olma durumu olgusu.

1 0
paylaş
0

Terazi ,adaleti ve bunun dengeli bir şekilde dağıtılmasını simgeler.Yaptığın iyiliğin veya kötülüğün karşılığını bulabilmen.Haksızlığa uğradığın zaman hakkını kazanabilmen.

0 0
paylaş
0

Adalet herkesin aynı imkana ulaşabilmesidir.

0 0
paylaş
0

Adelet herkesi eşit duruma getirmek değil herkese eşit şekilde davranmaktır. Terazi ile gösterilmesi de terazinin iki kolunda da eşit miktarda yük olmasındadır. Bu yüzden terazi adaletin sembolü haline gelmiştir.

0 0
paylaş
+1

Adalet bireyler arası eşitliği sağlamak ve düzeni tesis etmektir. Terazi ile simgelenmesindeki maksat çift kollu terazinin dengede durması için ancak eşit yükle sağlanabildği için eşitliğe atıfta bulunulmuştur.

1 0
paylaş
0

Adalet hak ve hukukun herkese eşit şekilde uygulanması ve haklı ile haksızın ayırt edilmesidir. Ülkemizde bu tanıma uymayan birçok olay yaşanmıştır ama umarım ilerde daha iyi olur.

0 0
paylaş
0

bu kavaramı aslında hepimiz biliyormusuz gibi ama aslında hiçbirimz bilmiyoruz da o kadar alışkınmışız gibi ama aslında ne demek bir dfikrimiz bile yok bu konuda açaıklayamıyoruz

0 0
paylaş
0

Toplumda bir adalet sağlansaydı, adalet kavramına ihtiyaç duymazdık. Toplum bir adalet duygusu yaratmak zorundadır. Adalet başkalarını cezalandırmak için değil, sizi susturmak amaçlı tesis edilir. Adalet kavramını ülkedemizde istedikleri gibi dayatıyorlar. Ve biz bu adaleti reddediyoruz.

0 0
paylaş
0

Adalet, kısaca herkese hakettiği kadarını vermektir diyebiliriz. Adalet, insanların ihtiyaçları olan şeyleri, hiçkimsenin hakkına zarar vermeden almaları, ihtiyacı olan şeyleri alamayanlara da elinde gücü bulunduranların yardım etmesidir.

0 0
paylaş
+2

Adalet:
1: adam kayırmacılığı yapmamaktır.
2: işi ehil insanlara verilmelidir.
3: yakını veya akrabası, arkadaşı diye insanlara iş verilmemelidir.
4: kişinin düşüncesi ne olursa olsun o düşünceye saygı duymaktır.
4: kazanandan çok az kazanandan az vergi almaktır.
5: şakşakcılara fırsat verilmemelidir.
6: ortada bir suç varsa bu herkes için suç olmalıdır. Adamına göre suç olmaz.

2 0
paylaş
+1

Adalet kelimesinin kökü "adl"dir. Yani adil diyebiliriz, adil olandan, adil olmaktan gelir adalet sözcüğü. Eşit haklara sahip olmak ve buna göre eşit olarak, adil bir şekilde yargılanmak adalet ile bağdaştırılabilir.

1 0
paylaş
0

Adalet hak hukuk eşitlik demektir. . Ornegin bi terazi düşünün ki ikiside aynı kefede ikiside eşit adalet demek doğruluk demek tır neyse odur dogru olanı savunmak yanlis olani ortaya çıkarmak

0 0
paylaş
0

Adalet herkese eşit davranmak değildir gerçek adalet herkese hakkı olan neyse odur

0 0
paylaş
0

Adalet bence her insanın eşitliğini sağlamak değildir adalet her insana hakkı neyse onu vermektir herşey ölçüsü kadar olmalı

0 0
paylaş
+1

Vicdanının terazisinde ruhunu incitmedigine inandığım kavramdir , ve sığındığın tek limandır .

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.