+1

Zaten çoğunun kendine ait araçları var öğretmenler genelde kendi araçlarıyla gider gelirler nadiren vardır şahsi aracı olmayan yararlanma konusuna gelince oda eğitim için emek veriyor kullanır veya aracı vardır kullanmaz ama yapılmasında bir sakınca yok

1 0
paylaş
+1

Ülkemiz zengini zengin. Dar gelirli olanı da bitirme çabası içine düşmüş. Vergiden bile vergi alınır olmuş. Ama sorsan ekonomi hâlâ kötü durumda. Demek ki bizlerden alınan paralar başka bir yerlere gidiyor.

1 0
paylaş
+1

Kesinlikle hayir cunki zaten 4000 tl geliri var ve kadrolu oldugu icin isten atilma korkusuda yok bu indirimi daha dusuk gelirli insanlar icin yapilsa faydali olur

1 0
paylaş
+1

Bence bedava otobüslere binen mesleklere bu hak tanınacağına mesela polisler, gümrük muhafaza teşkilatı çalışanları 65 üstü yaşlılar gibi bunların yerine kıt kanaat zorla okuyan öğrencilere bu hak verilmiş olsa daha iyi olur.

1 0
paylaş
+1

Ben buna en başından beri karşıyım neden daha düşük maaş alan indirimli binmiyorda düzenli işi olan biniyor?Memurlar indirimli taşıma aracına biniyorsa asgari ücretlilerde binebilmeli.

1 0
paylaş
+1

Bukadar yüksek maaş alıp halk otobüslerini, diğer insanlardan daha ucuza kullanmasını doğru bulmuyorum. Bana göre otobüste indirimden faydalanacak insanlar asker, polis ve 65 yaş üstü yaşlılardır.

1 0
paylaş
+1

AKP nin bir oyunu ise şehit aile yoksullara yapısında fayda nedir insanlar hep birlikte görsün çünkü bu sıralar faydadan çok zararları var maalesef 4000 alan insanlara gerek var mı böyle bir şey yapmaya Suriyeli bile yurdum insanı olduysa bunlara karşı konuşmaya yok maalesef

1 0
paylaş
+2

Onun maaşının yarısının yarısıyla hayata tutunan insanlar var ve onun iki katı ücret ödeyip toplu taşıma araçlarına binen bence bu haksızlık 50 yaş ve üzerindekilerin aslında indirimli binmesi lazım

2 0
paylaş
+1

Hayat adaletsizliklerle dolu malesef memurlara çok fazla ayrıcalık veriliyor bu hak etmedikleri anlamına da gelmiyor bence ama tabi ki daha kötü durumda olup para vererek kullananlar içinde kötü sonuçta bu ülkede asgari ucretlilerden vergi alınmasa ülke 6 ay içinde batar hayatin gerçekleri kötü malesef

1 0
paylaş
+1

Bunun gerek olmadığını düşünüyorum.Asıl anlamadığım nokta yaşlı emekli insanların beddava kullanmasıdır toplu taşıma araçlarını.O insanlar zaten sadece haftada bir kere yada ara sıra hastaneye gidiyorlar yada gezmeye.Arkadaşım öğrenciler her gün okula gidiyor neden öğrencilere böyle bir güzellik yapılmıyor.Asıl onların böyle bir şeye ihtiyacı vardır.

1 0
paylaş
+1

bence de gerek yok onlardan çok asgari ücretlilere indirimli olmalı bence.

1 0
paylaş
+1

Öğretmenlerin, hem maaşlarını hem de maaşlarına ek olarak aldıkları tüm desteklerin yanındayım. Açlık sınırının üstünde, yoksulluk sınırının altında bir maaş alanların, devletten gelecek her türlü yardımın, desteğin bile emeklerinin karşılığı olamayacağını düşünüyorum.

1 0
paylaş
+1

Öğretmenlerin hakkı hiçbir şekilde ödenmez ama bu maaş miktarından sonra birde toplu taşımanın indirimli yapılması bana pek adaletli gelmedi açıkçası. Genele bakıldığı zaman hepsinin altında özel araçları oluyor zaten böyle bir şeye gerek yoktu. İlla birilerine indirim yapılacaksa bu öğrenciye yapılmalıdır ya da ihtiyaç sahiplerine. Bana göre mantıklı olan budur.

1 0
paylaş
+1

Bence gayet iyi bana bir söz öğreten 40yil kölesi olayim

1 0
paylaş
+1

Hadi 65 yaş emeklilerin böyle bir haktan yararlanmalarını anlarım da, yüksek maaşlı öğretmenler neden ve nasıl bu haktan yararlanır anlamış değilim. Ülkede ulaşım kartları ile ilgili büyük adaletsizlik dönüyor. Öğretmenlere karşı bir nefretim yok ama bu eşitsizlik niye? İndirimlerin kişinin gelir seviyesine göre belirlenmesi gerektiğini diye düşünüyorum

1 0
paylaş
+3

Yaptıkları meslek çok önemli her ne kadar günümüzde bir çoğu bunun farkında olmasa bile ama indirim ?Bilemiyorum açıkçası.

3 0
paylaş
+1

Benim için sakıncası yok. Toplu taşıma araçlarının ücretleri çok pahalı. Her gün yolculuk yapmak zorunda olanlar için ciddi bir yekun teşkil ediyor. Öğretmenlerin indirimine karşı çıkmaktansa herkes için bu giderin azaltılmasını isteyelim.

1 0
paylaş
+1

Bence doğru değil ülkede muhtqç bu kadar insan varken iş bulunmayan akşam evine ekmek görülemeyecek bu kadar insan böyle bir imkândan faydalanma dığında maaş alan hrleki geçim sıkıntısından yuksek maaş alan ol insanların boyle bir şeyden faydalandı dolması adil sosyal devlet ilkesine aykırıdır

1 0
paylaş
+1

Doğru bulmuyorum. Öğrenciler için indirimli olması mantıklı ama 4000 lira maaş alan birine otobüs indirimi vermek mantıklı değil. Öğretmenleri bu açıdan diğer mesleklerden ayıran bir şey yok.

1 0
paylaş
+1

Hayır ama bazı kişiler hiçbir şeyden memnun olmadıkları için o 4000 liralık maaşını az buluyor.Kendini orta değil alt sınıf sayıyor.Yani bu kişi bir öğretmen ve bir de sınıf yapıyor kendine.Tüh dedim ya tüh.

+1

Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış Bizim de burada yapmış olduğumuz budur zaten öğretmenlerin gelirleri sizin de bahsetmiş olduğunuz gibi yüksektir fakat devlet her nedense bunları indirimli kart veriyor Ben de yanlış buluyorum Bence böyle bir kart verilmemesi gerekiyor Biz nasıl biliyorsak O da o şekilde bilmeli.

1 0
paylaş
+1

Her meslek gibi öğretmenlik te hem çok mukaddes hem de çok zor bir iş.Maaş evet önemli ama 10000 bile alsa bence bu indirimden yararlanmalılar.

1 0
paylaş
+2

Doğru bulmuyorum. Asgari ücretli çalışan insanlar otobüslere para verirken neden memurlara ayrıcalık yapılıyor. Saat olarak da asgari ücretli çalışan insanlar daha uzun çalışıyor ve maaşları buna göre daha az geliyor. Ülkenin açlık yoksulluk sınırı 6600 TL iken asgari ücretliler yoksulluk sınırının çok altında kalıyor.

2 0
paylaş
1 yorum
0

Hayır ama durum farklı ise olabilir diye düşünüyorum. Şimdi çift maaşlı olan insanlar var bir de öte yandan tek maaşlı olan insanlar var. Bundan ötürü net cevap vermiyorum.

0 0
paylaş
0

Bence maaşla ölçülmemeli ne kadar gelirin varsa o kadarda gideri oluyor insanın ama tabi bi düşünmekte fayda var

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.