0

2020 tl asgari ücret iyimi sizce?

Bekarlara iyi ama evli olanlar nasıl yorum alalım

    -   Ekonomi
0 0
5 yanıt   -  
0

Fazla bile bana yetiyor millet hala ağlıyor yetmiyor filan diyor halimize şükür edin aza kanaat etmeyen çoğu rüyasında görürmüş

0 0
paylaş
+1

Bence mevcut şartlar altında yeterli değil bunun en büyük sebebi ülkemizde asgari ücret arttığı an da fırsat düşkünleri her şeye zam yapıyor ben devletin bu tür işlemleri denetlemediğini düşünüyorum devletimiz bu konuya acilen el atmalı ve bir düzene sokmalı eğer böyle bir düzen gelirse ben gayet yeterli ve alım gücünü arttıracak olacağını düşünüyorum

1 0
paylaş
0

Yoksulluk sınırının 5700 TL olduğu bir ülkede mühendisler bile 5000 TL maaş alıyor. Asgari ücret bırakın yoksulluğu, açlık sınırının dahi altında kalıyor.

0 0
paylaş
0

Bence yetersiz. 700 lira kira parası, 400 doğalgaz, elektrik su 100 lira, çocukların okul masrafı, market derken aile ne kalıyor ki. Ailelerin hiç mi tatil hakkı yok veya hiç mi gidip bir restoranda yemek yiyemeyecekler .

0 0
paylaş
0

Bir ülkenin refah seviyesinin anlaşılması için açlık ve yoksulluk sınırı önemli bir kaynaktır. Bir ülkedeki gelişmişlik seviyesini öğrenmek için açlık ve yoksulluk sınırına bakmak gerekir.

Türk-iş'in araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 943 tl yoksulluk sınırı ise 6 bin 328 tl.
Açlık sınırı: 4 kişilik bir ailenin temel gıda ihtiyacını karşılamak için harcadığı minimum gider.
Açlık sınırı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen standartlara göre hesaplanmaktadır.

Yoksulluk sınırı: 4 kişilik bir ailenin zorunlu harcamalarının minimum ne kadar olması gerektiğini hesaplayan değerdir.
Yoksulluk sınırı; Kira, ulaşım, su, elektrik, eğitim, giyim, iletişim, kültürel etkinlik gibi en temel ihtiyaçların gerçekleştirilmesi için gerekli olan para miktarını ifade etmektedir.

Bu bilgiler ışığında soruyu ele alacak olursak 2020 tl asgari ücretin yetersiz olduğunu anlayabiliriz.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.