0

ben her sene tutuyorum oruç insana sabri öğretir ve günahlardan korur

0 0
paylaş
+1

Allah' ın izni ile sağlığımız sıhhatimiz yerinde olduğu müddetçe oruç tutarız. Oruç insana sabrı öğretir, nefs denen şeytanı dizginlemeyi öğretir, ahlakı, edebi öğretir. Herşeyden öncede açın halinden anlamayı öğretir.

1 0
paylaş
+1

Cevaplarda gördüğüm kadarıyla, insanlara sabrı ve aç olanların halinden anlamayı öğretir denmiş. Peki aç olan kişiye neyi öğretir. 21. yy hala açlıktan ölenler varken bu cevabın mantığını anlamış değilim. İftar zamanı en güzel yiyecekler masaya gelir ve şükredilir değil mi, ya her zaman aç olan insan oruç tuttuktan sonra iftarda yine birşey yiyemezse. Oruç tututarak açın halinden anlayacağınıza , açları nasıl doyururuz nasıl yardım ederizi benimsemiş olsaydık eminim ki, özellikle İslam toplumunda aç kalmayacaktı..!

1 0
paylaş
+1

Oruç imkanlarım olduğu sürece tutmaya çalışacağım sağlığım oldukça oruç tutmak insana sabırlı olmayı nimetlere olan şükür veya hayatta açlık ve susuzluğun zorluğunu ve böyle olan insanların durumlarını kendimizce düşünmeyi fakirleri hor görmemek kısaca orucun sadece süslü sofralar kurarak akşam yeyip içmek olduğunu düşünmemek

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.