+1

Demek ki insanlar isteyerek bilerek tercih yapmamışlar ya ailesinin baskısıyla tercih yapmışlar ya da kazandıkları bölümü görüne kendilerine uygun olmadığını ve bunu okumamaları gerektiğine inandıklarından dolayı bırakmış olama durumları olabilir.

1 0
paylaş
+1

Bırakmakta haklılar. Çünkü bu devirde üniversite okumakla hemen iş bulunmuyor. Hatta üniversite okuyanlar daha zor iş buluyorlar. Günümüzde boynu kalın dayın var ise iş bulma konusunda kolaylık sağlıyor.

1 0
paylaş
+2

Bu çok büyük bir rakam. Artık insanların okumaktan pek fazla ümidi kalmadı değil mi... İnsanlar soruyor ben niye okuyorum diye

+2

Evet üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulunmuyor bu aşikar ama üniversiteye başlayıp sonra neden bırakıldığı araştırılmalı bunda bir çok etken var bunlardan biri o bölümün kişiye uygun olmadığının anlaşılması bir diğeri maddi imkanların yetersizliği bir diğeri üniversitelerdeki eğitimin yetersiz oluşu çünkü bakıyorsun ki sana hiçbirşey katmıyor ve en önemlisi de bazı saygıdeğer öğretmenlerimizin öğrencileri zorlayan ve onları bunalıma sokan tavirlaridir diye düşünüyorum.

2 0
paylaş
+2

Bu konuda, ülkenin eğitimli, diplomalı, yetişmiş kişilerden çok daha farklı kişilere ihtiyacı olmalı ki meslek edinmek, çalışmak gibi konular önemini yitiriyor diye düşünüyorum. Planlı, programlı bir ulusun, hangi alanlarda ne kadar elemana ihtiyacı olduğunu, hangi alanlarda işgücü fazlası bulunduğunu bildiğini düşünüyorum. Böyle bir ulusta, yatırımları yönlendirmek de elbette ona göre olacaktır sanıyorum. Ülkemizin de benzer nitelikte olduğunu varsayacak olursam; demek ki bu ülkenin buna ihtiyacı yokmuş ki bunca çocuk sapır sapır dökülmüş üniversite eğitiminden diyorum.

2 0
paylaş
+1

Ülkemizde okuyan insana değer verilmiyor okuyan çoğu kişide işsiz kalıyor bence sorun eğitim sistwmimizde ve bian önce bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyoruz

1 0
paylaş
+1

Ülkemizdeki üniversite sayısı ve ayrıca bu üniversitelerden mezun olan insan sayısı çok fazla. Okulu bırakma nedenlerinin temel olarak ekonomik sebepler olduğunu düşünüyorum.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.