+2

Geçmişin estetik yapısı nasıl yok edilmiş onu görüyoruz. İlk resimdeki estetik yapıya nasıl olurdu diğer resimdeki gibi restorasyon yapılır anlam veremiyorum.

2 0
paylaş
1 yorum
+4

Aslında bu ülkedeki hiç bir restorasyon işlemi yapan kişilere eski yapıları emanet etmeyeceksiniz. Resime baktım ve gerçekten içim acıdı. Keşke ehil eller bu işe el atsın be kardeşim.

4 0
paylaş
+3

Içler acısı resmen restorasyon yapılması korunması açısından iyi güzel hatta gerekli de bu kadar güzel bir yapıyı bu hale getirmek büyük kötülük.

3 0
paylaş
+2

Berbat ötesi bir durum yazık ki ne yazık neden tarihi eserleri bu şekilde maf ediyor ülkemiz anlamış değilim. Bu restorasyon değil bildiğin başkalaşım olmuş. Sanki biri istanbul da bir cami biri ağrı da bir cami o kadar alakasız yani.

2 0
paylaş
+3

Bu değerli eser için yanlış yorum yapmak istemem. Ancak bu caminin eski hali göze daha çok hitap ediyor. Tabi çarpık kentleşme tarihi eserlerimize zarar verebiliyor. Gerçek yapılarından uzak bir yapıya ve görünüme bürünebiliyor.Tarihi eserlerin korunması gerekir. Orijinal hallerini bozmamak gerekir.

3 0
paylaş
+2

Ya doğallığı, yapısı ve tarihselliği tamamen kaybolmuş durumda o yüzden hiç hoşuma gitmedi... Böyle tarihsel eserlerin yapıtların özünün bozulması o duyguyu hayranlığı da geriye itiyor. Tarihi eser ve yapıtlar korunmalı diye düşünüyorum.

2 0
paylaş
+2

Pek anlamam maalesef ama kötü gözükmüyor

2 0
paylaş
+2

Camiden çok iş merkezi gibi kubbe minare olması fark yok

2 0
paylaş
+2

Bu caminin şu anki halini çok üzücü buldum. İnsanımız gerçekten tarihe hiç değer vermiyor ve estetikten de hiç anlamıyor ya da umurunda bile değil. Bizde tarihe verilen önem genel olarak ne yazık ki lafta kalıyor.

2 0
paylaş
+1

Traji komik bir görünüş ,aynı zamanda insanların evlerinin niçinde ezan ve cami caminin içinde sürrkli insanlar .Bi değişik durum.

1 0
paylaş
+1

Mimari olarak bence güzel, cami illa ki Selçuklu - Osmanlı mimarisinde olacak diye birşey yok. Modern Cami Mimarisi konusunda çeşitli örnekler mevcut. Ancak plansız kentleşme yüzünden ne bir bahçesi kalmış ne de şadırvanı. Cami dediğimiz yer sadece ibadethane değil, toplumun buluştuğu, fikir alışverişinde bulunduğu, eğitildiği yerdir. Böyle olmadığı için mimarisi benim gözümde apartman altlarında bulunan bodrum katı mescitlerinden hiç bir farkı yoktur.

1 0
paylaş
+1

Yetişen yeni mimarlarımızın vizyonları iste bu kadar ortada 100 yıl içinde nasıl bu kadar özümüzü unutup mimarilerimizi bozduk anlayamıyorum gerçekten daha guzel olduğunu mu düşünüyor herkes acaba

1 0
paylaş
+1

Bu kadar komik yapılabilirdi sanırım. Bir minaresinin olması bu yapıyı camiiye benzetmemiş. Ev gibi duruyor dışardan bakılınca ve hoş değil. Eski tarihi yapısı mükemmelken böyle bir hale getirilmesi üzücü. Eski yapı yeniden daha modern bir şekilde yapılabilirdi.

1 0
paylaş
+1

Bu kadarıda olmaz yani çok komik..1951 yılındaki daha güzelmiş

1 0
paylaş
+1

hiç bir özelligi kalmamış yeni yapılmış bir bina gibi olmuş

1 0
paylaş
+1

Nasıl mı bulduk, bulamadık ki galiba ülkedeki bütün mimarlar ölmüştü o sıra. Mesleğimden tiksindim

1 0
paylaş
+1

iğrenç olmuş.ülkemizde restorasyon işlerini kime veriyorlar bilmiyorum ama nasıl bir mantık anlayışıdır ki daha kötü hale getiriyorlar.camiyi resmen küçük bir plazaya çevirmişler.

1 0
paylaş
+1

Daha çok iş merkezine benzemiş. Eserlerimizi berbat ediyorlar.

1 0
paylaş
+2

Böyle bir katliama nasıl müsade ediyorlar gerçekten hayret ediyorum. Bari bırakın kendi haline yıkılsın gitsin. Bu haliyle hakaret ediyorsunuz. O haliyle bıraksanız hayırlı evlat olmazsınız sadece. Yazık.

2 0
paylaş
+1

2. Resimde cami olup olmadigini anliyamadim ve 1. Resimdeki caminin aynisi tipa tip aynisi boyle benzerlik olamaz bizim burda var ve o kosede kucuk agacdanda var ama buyumuşu baya

1 0
paylaş
0

Komedi bildiğin böyle bir güzellik ne hale gelmiş modernlik böyleyse ben cahil kalayım.

0 0
paylaş
0

geçmişte yapılan eserleri geçmişte bıraksanıza niye restorasyon yapıyorsunuz ne gerek var şuna bak ne hale gelmiş tövbe yarabbim

0 0
paylaş
0

Restorasyon yapılarak cami korunsa imiş çok güzelmiş.Güzelim cami gitmiş.Kültür mirası yok olmuş.

0 0
paylaş
+1

Bence eski hali daha güzelmiş çünkü o zamana ait olduğunu belli ediyor böyle yeni olunca bence kötü olmuş

1 0
paylaş
0

Bu şimdi restorasyon mu yapılmış. Hiç restorasyon yapılmış gibi durmuyor. Bu cami bildiğin yıkılmış yeniden yapılmış. Birde yeni yapılan cami cami değil iş yeri gibi duruyor.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.