+1

Başkent Ankara'da barış için toplanan ve en küçüğü henüz 8 yaşında olan 109 canı, kalleşçe düzenlenen bir saldırıya kurban verdik. O günkü acı ve çaresizliği, kulakları sağır eden çığlıkları unutmak mümkün değil. Katliamın mağdurları ise hala adaletin yerini bulacağı günü bekliyor...

1 0
paylaş
+1

Olaydan sonra siyasilerin konu hakkındaki yorumları ;
>>>MHP lideri Devlet Bahçeli istihbarat zafiyetine dikkat çekti ve "Canlı bombalar başkentimize kadar gelebilmeyi göze almışken, güvenlik ve istihbarat kurumlarının bundan habersiz kalmaları bir başka sorgulanması, üzerine gidilmesi gereken sorumsuzluk ve ihmalkarlıktır." dedi.

>>>HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Çok acı bir durum var ama mafyalaşmış, katilleşmiş ve bunu seri katil gibi uygulayan bir devlet anlayışı ile karşı karşıyayız." ifadeleriyle devleti suçladı.

>>>CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Yönetenlerin istihbarat örgütleri var, her şeyleri var. Neden Türkiye bu halde?" diye sormuş, teröre karşı her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

>>>Cumhurbaşkanı Erdoğan da saldırıyı lanetleyerek herkesi sorumlu davranmaya, dikkatli hareket etmeye, terörün yanında değil karşısında yer almaya çağırdı.

Çok tartışılan bir ifade de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan geldi. Eroğlu, katliamın HDP'yi "mağdur duruma düşmek" için yapılan bir "provokatif eylem" olduğunu öne sürdü.

1 0
paylaş
+1

Saldırı ile ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesiyle beraber internet yavaşlatıldı, Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlara erişim engellendi...

1 0
paylaş
+1

Unuttum du ıyi ki hatırlattın sağol. Takipe takip beğen i hadi arkasdalar?

1 0
paylaş
+1

Dönemin başbakanı Davutoğlu, saldırı nedeniyle 3 günlük yas ilan edildiğini açıklarken mitingin düzenleyicisi DİSK, KESK, TMMOB ve TTB de 2 günlük grev kararı aldı.

Siyasi partiler de seçim kampanyalarına ara verdiklerini duyurdu.

1 0
paylaş
+1

Saldırı sonrası ortaya çıkan tablo çok ağırdı. Resmi makamların can kaybına ilişkin verdiği rakamlar saatler ilerledikçe artıyordu.

Patlamadan yaklaşık 5 saat sonra kameraların karşısına geçen dönemin üç bakanı, ölü sayısının 86'ya yükseldiğini, güvenlik zafiyetinin olmadığını açıkladı. Bir gazetecinin İçişleri Bakanı Selami Altınok'a sorduğu "İstifa edecek misiniz?" sorusu karşısında Adalet Bakanı Kenan İpek'in gülmesi tepkilere neden oldu.

Polis müdürleri görevden alındı
Bakanlardan istifa beklenirken, saldırıdan 4 gün sonra Ankara Emniyet Müdürü, İstihbarat Şube Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürü görevden alındı.

1 0
paylaş
+1

Tabii ki unutmadım yaşatılan hiçbir acının unutulmadığı gibi

1 0
paylaş
+1

Kim unutabilriki

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.