+3

Tükürdüğünü yalamak aslında duruma göre değişir.Çok iddialı olarak söylediği sözden dönmek ,toplum içinde küçük düşmek anlamında kullanılır bu deyim.
Çok sinirlenip toplum içinde eşinden ayrılacağını söyleyen biri sözünden dönse eşiyle barışsa tükürdüğünü yaladığı için suçlayabilir miyiz?
İşinden memnun olmayan biri işinden ayrılacağını hiddetli bir şekilde söylese,şartları dolayısıyla yeniden işine geri dönse tükürdüğünü yaladı diyerek dışlayabilir miyiz?
Hatasını,yanlışını gördü söylediği sözden döndü daha olumlu bir şey yaptı diye tükürdüğünü yaladı ''haydi taşlayalım''diyemeyiz.
Tükürmek olumsuz bir davranış olduğu için önce olumsuz bir davranışta bulunup, sonrasında tükürdüğünü yalayarak olumlu bir davranışa dönüştürdüyse bunu da göz önünde bulundurmak gerekir.Fayda ve yarar sağlayan bir eyleme dönüşmüşse öyle değerlendirmeli.
Ancak kişisel sözler vermişse ve sözünden dönmüşse onları başka kategoriye girer.
Tükürdüğünü yalamamak adına bir çok kişi saygınlığını yitirmekten korktuğu için belki de acı çeker.Pişman olduğu sözleri sarf ettiği için geri dönmekte zorlanıp belki de ailesini kaybedecektir.
Bunu bir kişilik göstergesi olarak algılamayıp,ayıplayıp ön yargı ile yaklaşmamamız gerektiğini düşünüyorum.

ayıplayıp ön yargıyla yaklaşmamamız gerektiğini düşünüyorum.

3 0
0 yorum - paylaş -

Özel bir cevabı görüntülemektesiniz, tüm cevapları görüntüleyin.

Arkadaşların Ahmetesor'da senden habersiz para kazanıyor olabilir.

para kazan