+1

Nikah, mutlaka ''yetkili'' birileri tarafından bir kayıt ve ''denetim'' altında kıyılmalıdır. Bugün bu denetimi nikah memurlukları aracılığıyla belediyeler yapmaktadır. Resmi nikahınızı kıydırdığınızda bu şartı yerine getirmiş olursunuz.
Dini nikahta olan mehir, resmi nikahta olmadığı için bir de mehir, yani erkeğin evleneceği eşine vereceği bir mal belirleyerek eksiği gidermiş olursunuz.
İmam nikahı diye bir kavram dinimizde yoktur. Bu kavram, 1926'da İsviçre Medeni Kanununun kabul edilmesi ile birlikte ortaya çıkmıştır. Kanunda, ''kilise nikahı'', dini nikah diye tercüme edilmiş, daha sonra bu kavram imam nikahı olarak anılır konulmuştur.
İslam Hukukuna göre nikah, kızın velisinin onayıyla ve bir tören eşliğinde kıyılır. Veli karşı çıkıyorsa yetkili makama başvurulur. Velinin onayını aldıktan sonra bir mehir belirleyin, tıpkı resmi nikahta olduğu gibi evlenme beyanlarınızı bildirin ve bunu şahitler ve davetliler huzurunda açıklayın. Mehir miktarını, şahitlerin adını vs. bir kağıda yazıp kayıt altına alın. Karı koca olacak siz ve şahitler bunu imzalayın. Evliliğiniz için hayırlı dualar ederek töreni tamamlayın.

1 0
0 yorum - paylaş -

Özel bir cevabı görüntülemektesiniz, tüm cevapları görüntüleyin.

Arkadaşların Ahmetesor'da senden habersiz para kazanıyor olabilir.

para kazan