+1

Pedegog ne?

3+ yıl   TOPRAK2016   - Sağlık
1 0
3 yanıt - paylaş
0

PEDAGOJİ NEDİR?
İnceleme alanı çocuklar olan; çocukların duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimleri için araştırma yapan bilim dalına pedagoji denir. Pedagoji alanında uzmanlaşmış kişilere ise pedagog denir. Pedagogların tam olarak ne iş yaptığını, ne demek olduğunu ise bir alt başlıkta daha detaylı inceleyelim.

PEDAGOG NEDİR?
Pedagog, çocukların özellikle zihinsel gelişimini ve psikolojisini takip eden, olası problemlere karşı danışmanlık yaparak çözüm üreten uzmanlara denir.

BUNUNLA BİRLİKTE;

sadece psikolojik problemler karşısında değil; fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal açıdan doğru çocuk yetiştirme adına da rehberlik yaparlar.

ÇOCUĞUM İÇİN HANGİ DURUMLARDA PEDAGOG DESTEĞİ ALMALIYIM?
Çocuğun yalan söylemesi
Çocuğun paylaşmayı bir türlü öğrenemiyor olması
Kardeşleriyle kavga etmesi
Oyun veya teknoloji bağımlılığı
Çocukta inatçılık
Beslenme alışkanlıkları
Çocuğun eğitimsel problemleri
Uyku alışkanlığı kazanamama
Yemek yememe
Uyum problemleri (uyumsuzluk)
Bağlanma problemi
Tuvalet eğitimi ve benzeri durumlarda pedagog desteğine başvurabilirsiniz.
Yukarıdaki maddeler, çocuk gelişimi konusunda işin uzmanı bir pedagogdan alabileceğiniz desteklerden sadece bir kısmıdır.

Herhangi bir aksaklık karşısında pedagog yardımı almayı tercih ettiğimiz gibi ortada hiçbir aksaklık yokken de pedagog danışmanlığı almayı tercih edebiliriz. Yani, -ileride bir gün- çocuk psikoloğu veya çocuk psikiyatristine ihtiyaç duymamak için, ailemize ve çocuğumuza danışmanlık yapacak uzman pedagoglardan destek almak istememiz de oldukça normaldir.

UNUTMAYIN: Pedagoglar, ebeveynlerin göremediği (ya da normal karşıladığı) detayları görerek çocukta bir problem olabileceğini önceden fark edebilir; bununla ilgili çeşitli testler de yapabilirler. Örneğin, çocuklarda dikkat problemleri genellikle okula başladıklarında açığa çıkar. Eğer bir pedagogdan danışmanlık/rehberlik hizmeti alıyorsanız dikkat problemleri gibi çocuklarda sıklıkla görülebilen problemlerin erken teşhis edilmesini sağlayabilirsiniz. Bu da pedagogların önemini bir kez daha hatırlatan önemli bir ayrıntıdır.

Hatta bu konuda Uzman Pedagog Doktor ve Yazar, Adem Güneş’in onlarca kitabı mevcuttur. Pedagog Dr. Adem Güneş, kitaplarında ailelere çok önemli bilgiler vermekte, çocuk psikolojisi ve çocuk sağlığı hakkında anne, baba, eğitmenlerin bilinçlenmesine katkı sağlamaktadır.

Aynı şekilde, Pedagojik Danışman Özge Selçuk Bozkurt, blog sayfasında oldukça faydalı tavsiyelere yer vermektedir. Pedagog tavsiyesi olarak yine bu isimlerden gönül rahatlığı ile bahsedebiliriz.

Herhangi bir pedagog tavsiyesi ihtiyacınız yoksa; pedagog desteği almayı düşünmüyorsanız bile çocuk gelişimi konusunda uzman pedagogların sosyal medya hesaplarını takip etmenizi tavsiye ederiz. Çok önemli ve pratik ipuçları paylaşıyorlar ;)

Pedagoglar bu gibi konularda danışman rolündedirler. Ruhsal problemleri tıbbi yöntemlerle tedavi etme sorumluluğu çocuk psikiyatristlerinde; terapi yöntemiyle tedavi etme sorumluluğu ise çocuk psikologlarındadı

0 0
0 yorum - paylaş -

Özel bir cevabı görüntülemektesiniz, tüm cevapları görüntüleyin.

Arkadaşların Ahmetesor'da senden habersiz para kazanıyor olabilir.

para kazan