üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler

hepsi | bugün   8 entry   -

0

rehber öğretmenleri dinlemeyin, aslında hiç birşey bilmezler.yüreğinizin götürdüğü yere gidin. okumak istediğiniz şeyi okuyun; bu işte çok para var diye zevk almayacığınız bir mesleğe sahip olmayın.

0

internette arayıp bulunabilen; bu işle profesyönel olarak uğraşan insanlara gitmeleri önemle tavsiye edilir.. lakin, ileride kişiyi yanlış yönlendirmiş arkadaşa bütün soyunu elden geçiren küfürler hiç bir şeyi geri getirmez..ve bir de olmayacak duaya amin demek kısa süreli ego tatmininden başka bir şeye yaramaz

0

icinde: "sadece ne olmak istiyorsaniz onu yazin." kuralinin en büyük ve en önemli yeri kapladigi tavsiyeler listesidir.
daha yuksek puan falan almis olunabilir. o sadece sans eseridir kic tavana vurdugu icin isletme istiyorken gidip de aa bu puana yazik bari ... mühendisi olayim demek yanlistir hayatin geri kalanini kendine zehir etmekten baska birseye yaradigi gorulmemisdir. (bkz: kendimden biliyorum)
daha dusuk puan alinmis olunabilir o zaman istenilen bolumun en dusugu yazilir eğer universite ismi önemli degil ise ama önemli ise en dogrusu bir kere daha denemektir.

0

bence üniversite tercihi yapacak olan bir kimse önce nerede kalacağı konusunda önce onu bilmeli. daha sonra tercih yapacağı ilde kalıp kalmama durumu önemlidir.

0

ülkemizde geleceği olan bir bölüm seçilmeli. devlette çalışmasa bile özel de kolayca iş bulabileceği bölümlere gitmeli. en önemlisi de sevdiği işi yapmalı.

0

okumak istediğiniz bölümü yazın ve adam gibi okuyun. sadece üniversiteye gideyim havasıyla bir bölüm yazarsanız okuyamazsınız, okusanız da bir şey anlayamazsınız. akıllı olun. boşa emek vermeyin. ailenizi de üzmeyin!

0

öncelikle ne iş yapmak istediğine karar vermek gerekir hiç hoşuna gitmeyen bir meslek iyi olmaya bilir ama şu anda ne kazanırsan bence o her zaman iyidir.

Bilgi, eğlence ve arkadaşların burada.