tırnak batması

hepsi | bugün   5 entry   -

0

aylardır çektiğim ve en sonunda bugün kurtulma umuduyla operasyon geçirdiğim hastalık. doktorun dediğine göre tırnağı almak işe yaramıyor çünkü tırnak aynı şekilde geri geliyor. çözüm olarak tırnağın rahatsız olan tarafı kırpılıyor. doktor katur kutur kesti tırnağımın sol tarafını da gıkımı çıkaramadım. tırnak kesildikten sonra ortaya çıkan hastalıklı bölge ise bu operasyonu geçirmekte ne kadar geç kaldığımı ispatlar gibiydi. ancak operasyon tam çözüm olmuyor çünkü tırnak sadece yukarı doğru değil aynı zamanda da kesilen tarafı doldurmak üzere yana doğru da büyüyor. bunun önüne geçebilmek tırnağı keserken için tırnağın batan ucunu olabildiğince içeriye doğru kesmek gerekiyormuş. hatta gerekirse tırnak ile et arasını ayırmaya zorlayarak bile tırnağı kesmek gerekirmiş. bu işleme ise bir süre değil ömrün geri kalanında devam etmek gerekiyormuş çünkü bu illet bir geldi mi kurtulmak mümkün değilmiş

0

tırnağın uzarken yan taraflarındaki etlere baskı yaparak iltahaplanmasına neden olması durumudur. genellikle ameliyatla çözülür. tırnağın alınmasına dahi neden olabilir.

0

tırnağın yanlış yönde uzaması ile deriye bakmasıdır. normalde tırnak ete doğru uzanamaması gerekiyor. böyle uzama şekli olursa deriye batar.

0

benim de başıma gelen bir illet. askerdeyken bu illete kapıldım. giydiğim bot nedeniyle sağ ayak baş parmağım etime battı. tırnağımın battığı kısımlar yara oldu. ameliyat masasına yattım. tırnağımı ve etimi kesip biçtiler. sonra da dikildi. tırnağım artık daha küçük.

Bilgi, eğlence ve arkadaşların burada.