4.6

Model alarak öğrenme

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Insan toplumsal bir varlık olduğu için çevresine uyum sağlamaya çalışır. Ayrıca insan toplumsal çevrenin sürekli etkisi altındadır toplumsal çevreyi yakından gözler kendine model alır ve öğrenir. Model alarak öğrenme birinin bir başkasını taklit ederek bazı davranışları kazanmasıdır. Bir kişinin sevdiği sanatçının saç modelinin aynısını yaptırması annesi ya da babası gibi yürümesi yemek yemesi gözleyerek öğrenmeye birer örnektir.

5

Erkek çocuğun babasına bakarak hareket etmesi model alarak öğrenmeye en güzel örnek bence

5

Model alarak öğrenme, psikolojide çok önemli bir yeri olan öğrenme şeklidir. Bu öğrenmede çocuk kendi etrafına bulunan insanların yaptıklarını taklit eder ve daha sonra bu hareketleri alışkanlık haline getirip yapmaya devam eder. Küçük çocukların zamanlarını en çok beraber geçirdikleri kişi anneleri ya da bakım verenleri olduğu için genellikle onları model alarak öğrenirler.

3

Model alarak öğrenme genellikle küçük yaşlarda başlar. Küçük yaşlarda ilk anne, baba rol model alınırken ileriki yaşlarda bu durum değişir, kişiler değişir.

5

Ornek veriyorum bir cocuk anne ve babanin yaptiklarini kendine ornek alir.Veya bir buyugunun.Bizler okul okurken ogretmenlerimizi kendimize ornek aliyoduk.Veya sarkici olmak istiyorsak bir sarkiciyi kendimize oenek alarak ilerliyoruz.Bu guzel birsey bence.

5

Model olarak öğrenmeden kastın nedır tam olarak bılemedıgım ıcın söyle bır yorum yapabılırım meslla gorsel resımler ogrencısı model olur onu ogrenıp cızlerlee bu tur bı sorumu sordun onu coZemedım yoksa bırseyselmı bır soru sordun ama neyse salayın kımse model olmasın zaten

4

Model alma yoluyla öğrenme özellikle ergenlik döneminde gençlerin çok başvurduğu bir öğrenme stilidir. Bu öğrenme şeklinin bir diğer ismi ise taklit yoluyla öğrenme'dir. Çünkü bu öğrenme şeklinde öğrenci ya da genç bir ay kendisine yakın bulduğu veyahutta beğendiği bir kişiliği örnek alıp onun hem olumlu hem olumsuz davranışlarına kendi davranışı haline getirmektedir. Ergen merkezi dediğimiz sosyal öğrenmeden farklı olarak, bu öğrenme şeklinde modeller çeşitlilik göstermektedir.

5

İnsanın hayatında en fazla karşılaştığı öğrenme türlerinden biridir. Bu öğrenme yöntemi ile birey başka bireylerin davranışlarını ve bu davranışların sonuçlarını görerek o davranışı öğrenip öğrenmemesine karar vermesidir.

Model alarak öğrenme ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.