4.5

Klasik Koşullanma

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Organizmanın daha önce tepkide bulunmadığı bir uyarıcıya bu uyarıcının doğal uyarıcı ile birlikte birçok kez verilmesi sonucunda tepkide bulunma ya başlamasına koşullanma denir. Gerek refleks gerek tepkilerden yararlanılarak yapılan bu koşullanma Klasik Koşullanma adını alır.

5

Klasik koşullanma, kendi başına sunulduğunda herhangi bir tepkiye sebep olmayan bir uyarıcının, yani zayıf uyarıcının, kendi başına sunulduğunda refleks gibi bir tepkiye sebep olan bir uyarıcı ,yani güçlü uyarıcı, ile birlikte sunulmasıdır. Ama bu kadarla bitmez. Klasik koşullanmanın gerçekleşebilmesi için tekrarlanması gerekir ve yeteri kadar tekrarlandığında en başta herhangi bir tepkiye sebep olmayan uyaran güçlü bir uyaran haline gelmiştir ve bir tepkiye sebep olur dediğim gibi bu tepkilere örnek olarak refleksler verilebilir.

3

Daga önce uyarıya cevap vermeyen kendi başına uyarı almayan bir uyarıcinin veya doğal uyarıcı sayesinde tepkime vermesine koşullanma denir. Fefkles ve uyarılar ile gerek tepkime sayesinde oluşan tepkiye klasik koşullanma denir.

5

Senin aldığın hediyeyi günlük hayatta kullanabileceği bir şey olarak alırsan daha iyi olur baktığı zamn hep seni düşünür sen aklına gelirsin

Klasik Koşullanma ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.