4.3

Algıda Değişmezlikler

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
3 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Daha önceden bildiğimiz nesnelerin farklı görünmelerine rağmen bizim onların aynı şekilde algılayışımıza algıda degsimezlik adı verilir. Insanlar tanıdıkları ve bildikleri nesneleri kendilerine farklı görünmesine rağmen eski normal halleri ile algılarlar. Çok uzaktan giden bir kişinin retinadaki görüntüsü küçük olmasına rağmen biz onu normal boyutlarda algilariz.

5

Algıda değişmezlikler, nesne sürekliliği, boyut sürekliliği, kütle sürekliliği gibi değişmezliklerdir. Algıda değişmezlik, bir nesnenin veya bir insanın farklı açılardan görülmesine rağmen onun değişmediğini aynı kaldığını bilmektir. Yani biz bir şeye uzaktan da baksak yakından da baksak arkasından da baksak önünden de baksak onun aslında yanı şey olduğunu biliriz.

3

İnsan zihnine yerleşen bir şeyi bir daha değiştirmek oldukça zordur özellikle fikirleri.Bu yüzden çoğu insanlar sabit fikirli kelimesini sıkça kullanırlar.Bu kelimeyi ilk gördüğüm zaman bana çağrıştırdığı şey bu oldu. Aslına bakarsak tabi daha bir çok şeyi bulabiliriz.

Algıda Değişmezlikler ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.