4.6

Dokunma Duyumu

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Dokunma duyumu derinin bir şeye dokunması ya da deri üzerinde basınç yapılması ile meydana gelir. Duyum iç deride bulunan ince sinir ipliklerinin uyarıcıları alıp beyne ulaşması ile gerçekleşir. Bedenimizi saran derinin her tarafı aynı duyarlılıkta değildir. Parmak uçları ile dudaklar daha duyarlı iken sırt bölgesi daha az duyarlıdır.

4

dokunma duyusu bir şeye dokunmaktır bir şeyin ne olduğunu anlıyabilmek için dokunma duyumuzu kullanırız.

5

Dokunma duyusu, bizim derimizle, tenimizle dokunduğumuz ve dokunduğumuz şeyin yumuşaklığını, sertliğini, pürüzlü olup olmadığını, hangi maddeden yapıldığını anlamamızı sağlayan bir duyudur. Dokunma duyusu bizim beş duyumuzdan bir tanesidir.

4

Çalmayi çok severim. Ortaokul dayken korodaydim ve istiklal marşını çalmistim . Sesi o kadar güzel geliyorduki dinleyen bütün okul ayakta alkışladi . Ailem benimle gurur duydu ben ise mutluluktan havalara ucuyordum

5

Dokunma etkili paha biçilemez bir duyularımızdan biridir. Sarılmak gibi etkili bir büyüsü vardır. Vücudumuzda tehlikeli bir cisim dolanıyorsa bunu hissetmenizi sağlar tehlikeden korur. Farklı bir enerji oluşturur. Özellikle karşı cinsete. Tarif edilmesi kişiye göre değişir tabi. Son derece etkilidir. Bazı durumlarda motivasyon kaynağıdır "birinin omzuna dokunmak". Yanındayım hissini verir. İnsani bir duygu ve özellikleri içerir.

Dokunma Duyumu ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.