4.3

Ergenlikte Bağlılık

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
3 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Ergen toplumun, çevrenin ve ailenin kurallarını hiç sorgulamadan olduğu gibi kabul eder ve bağlanır. Bu tür bir kimlik kazanımı etmenin zihinsel yapısındaki soyut düşünebilme yeteneğini etkileyebilir. Ergen bu dönemde kalırsa buna erken kapanma adı verilir. Kızlarda görülen erken yaştaki evliliğin nedeni çevresinin ona benimsettiği bağımlı, itaatkar kimlik olabilir.

3

Ergenlik döneminde insanın tam karakteri oluşmadığından o zamanlarda kim ne derse ona inanır ve onu neye yönlendirirlerse ona karşı bağlılık hisseder o yüzden ergenlik döneminde her düşünceye ve hareketlere dikkat etmek gerekir.

5

Ergenlik, başlı başına çok ilginç bir dönemdir. Ergenler bu dönemde ailesinden tamamen ayrı olduklarını düşünürler. Onları dinlemezler onların dediğini yapmazlar. Ergenler bu dönemde bağımsızlıklarına oldukça düşkündürler. Ergenlikte önemli olan şey çocuğun bir rol kazanımı elde etmesidir. Ergenlikte bağlılık olunca ise bu saydığım durumlar ortadan kalkar ve çocuk herhangi bir kriz yaşamadan ergenliğini atlatır.

Ergenlikte Bağlılık ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.