4.7

Yeni Doğan

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Anne karnındaki bebeğin 4 ve 5. aylarında organizma yapısı tamamlanmaktadır. Yeni Doğan terimi bu aylardan itibaren ve doğumdan sonraki ilk ayı kapsamaktadır. Yeni doğan bebekte birkaç hafta içinde bütün duyumlar işlevlerini gerçekleştirecek hale gelir. Dokunma, tutma ve emme gibi basit hareketleri yaparlar daha sonra bilişsel süreç gelişmeye başlar.

5

Doğduğu andan yaklaşık 1 aylık olana kadar geçen sürede bebeklere yenidoğan denilir. Yenidoğan bebek bakımı daha zordur. Çünkü o daha dünyaya alışmakla uğraşıyordur. Yenidoğan bebekler ortalama 20 saat uyurlar. Ama her 4 saatte bir beslenmeleri gerekir. Doğduğu andan itibaren hergun bebegin değiştiğini görebilirsiniz. Çünkü doğduğu anda şiş olan vücudu ve yüzü zamanla oturur.

paylaş - şikayet
3

yeni doğan genelikle 1 aylık olana kadar yeni doğan bebek diye hitap edilir genelikle yeni doğan bebekler çok acıkırlar 2 saate bir beslenirler

5

Yeni doğan bebeklerin dünyaya gözünü açtığı ilk an yeni doğan bebek diyorlar Çünkü bebek anne karnında yeni doğmuş ve yeni dünyaya gelmiş bulunuyor Onun için Yenidoğan diyor

5

Yeni doğan bebeğin ilk doğduğu andan bir aylık olana kadarki dönemdir. Yeni doğan döneminde bebekler günlerinin çok uzun bir bölümünü uyuyarak geçirirler. Bu süreçte bebeklerin sık sık uyandırılıp emzirilmesi gerekmektedir. Yeni doğan doğduktan hemen hemen bir hafta sonra kordon bağını düşürür. Bir aylık olduğunda ise artık yeni doğan değildir.

Yeni Doğan ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.