5.0

Kalıtım ve Çevre

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
3 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Çevre insanların ve canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır. Yaşam boyunca kazanılan deneyimler çevre etkisiyle kazanılan bilgi ve alışkanlıklara edinilmiş donanım adı verilir. Yaşamak, çevreye uyma ve onu kendine uydurma işlevidir. Çevrenin fiziksel, sosyal ve kültürel boyutları vardır.

5

Kalıtım ve çevre, yüzyıllarda tartışılan gelişimin en temel sorularından bir tanesidir. İnsanın gelişiminde, davranışlarında, zekasında kalıtım mı etkilidir yoksa çevre mi? Bu soru birçok araştırmacının kafasını patlattığı bir sorudur. Bazıları gelişimde kalıtımın önemli olduğunu savunurken bazıları da çevrenin önemli olduğunu savunur. Ama son dönemlerde kalıtımın ve çevrenin insan davranışını ve gelişimini birlikte şekillendirdiği düşünülmektedir.

5

İnsanların yaşadıkları çevre günümüzde sokaklarımız ve caddelerimiz pek temiz tutulmuyor ve aksine bazı insanlar kirletiyorlar fakat her insan kendi pisliğini çöpe atsa ortada temiz bir çevre olur.

Kalıtım ve Çevre ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.