5.0

Davranışın Oluşum Süreci

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Uyarıcı iç ve dış çevreden gelerek duyu organını harekete geçiren herhangi bir güçtür. Uyarıcı yeteri kadar kuvvetli olunca duyu organlarını etkiler ve davranışa sebep olur. Davranışlar üzerinde dışarıdan olduğu kadar organizmanın içinden gelen etmenlerin de rolü vardır. Duyum, algı, öğrenme, bellek, hatırlama, kişilik gibi psikolojik süreçlerin tümü organizmanın davranışını etkileyen faktörlerdir.

5

bana göre bence bir insanın davranışının oluşum süreci karşıdayi insana göre değişebilir, ve onların sana davranışına göre senin ona davranış şeklin degişir.

5

Davranışın oluşum süreci kişiden kişiye değişir. Ama istatistiklere göre bir davranışın alışkanlık haline gelmesi için 21 gün aynı davranışı yapmak gerekirmiş. Bir davranış oluşurken aile, çevre, kişinin kendi düşünceleri, geçmiş deneyimleri belirler. Davranışlar bebeklikten itibaren oluşmaya başlar. Ayrıca genetik kod da davranışlarda belirleyicidir.

paylaş - şikayet
5

Davranışın yani hareketin oluşabilmesi için vücut ve algılar birlikte çalışmalıdır. Öncelikle bir uyarıcı gelmelidir ve bir davranış yani hareket oluşturmamız için bu uyarıcıyı duyumlamamız ve onu işleyip algılamamız gerekir daha sonra ise beyindeki aksonların transmisyonuyla bu bilgi motor nöronlar yardımıyla kaslara ulaşır ve kaslarımızı hareket ettirerek davranışı yani hareketi oluştururuz.

Davranışın Oluşum Süreci ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.