4.3

Maaşa zam istemek.

önce - diğer kategorisine ALFA ekledi.
10 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Maaşa zam şirketler genelde yıllık enflasyona göre ve elemanın statüsüne göre belirlenmiş ücret skalasına göre yapılır. Eğer siz maaşa zam isteyecekseniz önce patronunuza size niye zam yapması gerektiğinin nedenlerini anlatmanız gerekir. Patronunuzdan zam isterken uygun ambiyans çok önemlidir. Ve zam isterken konuşmanızı daha önceden hazırlamış olmanız gerekir. Gereksiz sözden kaçınmanız ve kısa; net cümlelerle arzuhalinizi patronunuza iletmeniz lazımdır.

paylaş - şikayet
4

Yılsonu geldimi kimzam istemez insanlar planlarını ona ğöre ypıyorlar.

4

Öncelikle zam, bir şeyin fiyatındaki ve miktarındaki artıştır. Maaşa uygulanan zam ise alınan maaşın özel kurumlarda patronlar, devlet kurumlarında ise devlet tarafından yükseltilmesidir. Maaş zammı istemek sadece özel kurumlarda olabilen bir durumdur. Maaş zammı istemek çok sıkıntılı bir durumdur. Çünkü maaş isteyebilmek ve istenildiği zaman olumlu bir sonuç alabilmek için işini iyi yapması, sorumluluklarının farkında olması ve iyi bir çalışan olmak gerekir.

5

Maaşa zam istemek çalışanların korkulu rüyasıdır hele ki anlayışsız patron varsa fakat çalışanların en doğal hakkıdır bu. Anlayışlı bir patron varsa kabul edebilir ama paragöz bir patron varsa reddetmesi olağan bir tekliftir.

3

Bazı yerlerde ve iş yerlerinde maaşa zam istese bile ödemiyorlar Çünkü genellikle 1 yıl bitmeden maaşa zam yapmıyorlar ele asgari ücretle çalışan işçiler Onlar hiç zam istemiyorlar istediği zaman patron tarafından işten çıkartıp başkasını yerine alıyorlar daha ucuz çalıştırmak için

5

Maaşa zam istemek her çalışanın hakkındır ama dozunda olmalıdır bence

2

Uzayda kurumsal olmayan aile şirketlerinde maaşına zam patrondan isteyerek yaptığım bir şey değil tabii ki kurumsal firmalar ve bir sıkıntı yoktur ocak ayı geldi mi maaşına zam tak diye yapılır enflasyon oranında her bir aile şirketlerinde küçük minnak şirketlerde öyle değildir gidersin patronun karşısına ezile büzüle Benimki Rica etsem yapabilir misiniz 100 lira için girmedik delik kalmaz kötü bir durumdur herkese kurumsalda çalışmayı nasip etsin ne diyelim

paylaş - şikayet
5

Hepimizin başına gelen nahoş durum maaşa zam istemek. Maaşa zam istemek demek. Aylık veya üç aylık haftalık günlük veya yıllık aldığınız hizmetiniz karşılığındaki ücrete fazladan eklenti istemektir. Bu oran bazen enflasyon gibi oranlara da bağlanacağı gibi başka şeylere de bağlanabilir. Ama zor bir hadisedir özellikle özel sektörde. Kovulma tehlikesi ile karşı karşıya bile kalabilirsiniz.

Maaşa zam istemek. ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.