4.4

Çiçek bakımı

önce - ürün kategorisine Saade-t ekledi.
10 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Çiçeklere çok su dökmek iyi değildir, haftada bir gün sulansa yeterli gelir ama yazın çok sıcak günlerde toprakları çabuk kuruyor çiçeklerin bu yüzden hergün de sulanabilir yazın, yumurtayı haşlayınca suyunu çiçeklerin bakımı için kullanabiliriz, çiçekleri daha canlı gösterir ve güzel büyümelerine yardımcı olur

4

Çok fazla sulama ve çok fazla güneş ışığı altında bitki tutmak türüne göre değişkenlik göstersede her zaman iyi değildir bitkinizi öldürbeliri gölgelik alanda büyüyen bitkiler de vardır bunu unutmayınız

5

Çiçekler, dünyanın en güzel canlılarıdır ve özel ilgi ve bakım isterler. Çiçekleri bir saksıya koyup bir köşeye atmak doğru değildir. Çiçekleri eğer güneş seviyorsa güneş gören bir yere, eğer daha karanlık bir ortam seviyorsa karanlık bir yere koymak gerekir. Her çiçeğin ihtiyaç duyduğu su miltarı farklıdır bu yüzden sahip olunan öiçeği iyi tanımak ve onun haftada kaç kere sulanması gerektiğini iyi analiz etmek gerekir.

5

Çiçeklerin türüne göre bakımları farklı özellikler gösterir. Bir kaktüsle bir menekşe in bakımı aynı olmayacaktır. Suya olan ihtiyaçları bilinecek sulama aralıkları belirlenmelidir. Işık seven çiçeklerin pencere önlerine alınması uygun olacaktır. Topraklarının havalandırılması gibi işlemler de ihmal edilmemelidir.

4

Çiçeklerinde birer canlı olduğunu unutmamak lazım.Sizin sevginizle yeşerip, bakmadığınız da solan canlılar.Çiçek sevgi kadar bakımda ister elbette fakat her çiçeğin bakımı da farklı farklıdır.Kimi çiçekler yaz çiçeği kimi ise kış çiçeği olarak adlandırılır.Çiçek açmaları da bu mevsimlere göre farklılık gösterir.Kimi çiçekler güneşi çok sever kimisi ise doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmaması gerekir .Tüm bunlar çiçeklerin cinsine bağlı olan durumlardır.

5

Genel olarak bakımı konusunda alkol (bira'nın) kullanıldığını biliyorum. Denedim ve gayet başarılı.

3

çiçek bakımı biraz zor biraz kolaydır onarın sulanması onlarla konuşulması gerekilir bazı çiçekler genelikle güneşe konulması gerekilir.

5

Bitkilerin de bir bakıma ihtiyacı. Ölmüş dallarını, yapraklarını budayın, toprağını değiştirin. Büyümüş olan çiçekleri küçük saksıdaysa daha büyük saksıya alın. Çok su isteyen bitki de oluyor, az su isteyen bitki de bunları bilip ona göre su vermeye çalışın. Çiçek bakımı çok önemlidir ve onlar da bir canlı olduğu için gözümüz gibi bakmak lazım.

Çiçek bakımı ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.