4.3

Anlatımın Temel Nitelikleri

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Iyi ve doğru anlatım özel çaba ister. Sözcükleri özenle seçip yerli yerinde kullanmak herkesten başka türlü söyleyip, yazmaya çalışmak gereksiz benzetmelerden kaçınmak düşünceyi açık seçik ortaya koymak kolay bir söyleyişle ulaşmak iyi anlatımda aranan başlıca niteliklerdir.

3

Anlatımın temel nitelikleri yalınlık, duruluk, açıklık, doğallık, akıcılık , özlüluk, tutarlılık gibi maddelerleden oluşuyor bir anlatımın düzenli ve güzel olması bu nedenlere uymasından geçiyor.

5

Anlatımın temel nitelikleri öncelike konuyla ilgili bilgi sahibi olmaktır. Sonra kısave öz bir şekilde aktarabilme yeteneği olmalıdır. Ayrıca eğer konuşmacı olarak anlatım yapılıyorsa etkileyici ve kendinden emin bir ses tonu olmalıdır. Yazılı anlatım yapılıyorsa imla kurallarına dikkat ederek anlatım yapılmalıdır.

paylaş - şikayet
5

Anlatımın en temel niteliği diksiyondur bir anlatıcının kelimelerin en güzelini ve anlaşılırını seçerek kpnuşması gerekir konuşmacının cümleleri ve metinleri akıcı olmalıdır herkese hitab etmelidir konuşurken ne çok yükses sesle nede alçak sesle konuşmalıdır orta tonda sakin ve tane tane konuşmalıdır yavaş konuşup dinleyicileri sıkmamalı hızlı konuşup bunaltmamalıdır

4

Kesinlikle öyle olan olmuştur gecmişe bakmamak lazım ne olacağımıza yanı önümüze bakmamız lazım hayat o zaman daha iyi olur

4

Anlatımın temel ilkelerinde, bir anlatımın iyi olması için dikkat edilmesi gereken hususlar yer alır. Bu hususlardan yani ilkelerden biri gereksiz sözcük kullanımında kaçınmaktır. Çünkü bu anlatımda sadece karmaşıklığa sebep olur. Ayrıca gereksiz benzetmelerden yararlanmak, fazlaca söz sanatı kullanmak gibi durumlar da anlatımı bozarlar.

Anlatımın Temel Nitelikleri ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.