4.4

Hakim Bakış Açısı

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Bir şeyi bilen bir anlatıcının bakış açısıdır. Anlatıcı olayları anlatır istediği yerleri özetler. Kişilerle ilgili her şeyi, onların düşüncelerini niyetlerini bilir ya da sezer. Kahramanların geçmişlerini ve geleceklerini bilir, aynı anda farklı yerlerde meydana gelen olayları betimler.

5

Hakîm bakış açısı konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişilerin bakış acılarını anlatır. Bu kişiler konuya hakim oldukları için kısa ve öz cümlelerle anlatmak istediklerini anlatıp karşısındakini ikna edebilir. Hakîm bakış açısı sık sık ikna kabiliyeti ile karıştırılır ama alakası yoktur.

paylaş - şikayet
5

Hakim bakış açısı bir diğer adıyla ilahi bakış açısıdır. Diğer adının ilahi bakış açısı olmasından da anlaşılabileceği gibi bu türden bakış açısının kullanıldığı eserlerde olaylar her şeyden haberdar olan biri tarafından anlatılır. Anlatımda olayları anlatan kişi dışarıdan biridir ama olayda yer alan kişilerin akıllarından geçenleri, yaşadığı duyguları anlatıma taşır.

5

Haluk bakış açısı objektif olmalıdır. Biz bir hukuk devleti olarak hukuki kaynakları uygulamamalıdır. Karar verdiğinde vicdan söz konusu olmamalıdır. Böyle düşünüyorum. Fikrimce zor mesleklerden biri.

2

Edebiyatta var hakim bakış acısı yazarlar falan var ordan yam bilgite sahip olmadığım ıcın yanlış yönledirme yapmak istemem tabikide

Hakim Bakış Açısı ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.