4.0

Hızır ayı

önce - diğer kategorisine YaŞaR-öÇaL ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

hızır peygambere adanmış olan hızır orucu alevi vatandaşların her yıl tutuğu 3 günlük şükür orucudur. rumi takvime göre 31 ocak ile 02 şubat arasına denk gelen hızır orucu miladi takvime görede 13-15 şubat da denk gelen ve 3 günlük oruçtur.

5

Alevilerin tuttuğu 3 günlük şükür orucudur Hızır orucunun kaynağıyla ilgili farklı rivayetler vardır bunlardan biri Nuh Peygamberin gemisinin fırtınada batmaması ve fırtınadan sonra gemidekilerin 3 gün şükür orucu tutmalarıdır.
Bir diğeri ise Hz. Ali VE Hz. Fatma'nın çocuğu hastalanınca 3 gün oruç tutmaları ve her üç günde de oruçlarını açacakları sıra yardım isteyen birinin ortaya çıkması ve o yiyecekleri bu kişiye vermeleri.

4

Ben köyde yaşıyorum Hızır ayında lokma dağıtılır kolu komşu herkese hiç kimse küs kalmaz.

3

Hızır ayı alevler de yılda 3 gün şükür olsun diye tuttukları oruçtur. Rumi takvime göre 31 ocakta başlar ve 3 gün tutulur miladi takvim görede 13,14 15 tarifelerde tutulan bir oruçtur.

2

Hızır Peygambere adanmış olan Hızır Orucu, alevi vatandaşlar tarafından her yıl tutulmaktadır. Toplamda 3 gün süren ibadet,
bugün oldukça geniş bir coğrafyada bilinirliğini sürdürmektedir. Peki Hızır Orucu nedir? Hızır ayı ne zaman gelir?

5

Alevi veya diğer adıyla Şii dediğimiz insanların tuttuğu oruçtur ve genel bir coğrafyada yapılıyordur insanların yardım ve empati duygusunu kazanmasını için

Hızır ayı ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.