4.4

Bilimin Değeri

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
18 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Bilimsel bilgi insanın ve gerçeğin çok yönlülüğü içinde sadece bir yönün bilgisidir ve diğer bilgi türleriyle tamamlanması gerekir. Gündelik hayatta gelişigüzel dağınık olan gözlemler bilim düzeyinde sistematik hale gelir. Bilim insanın kendini ve dünyayı anlamak, bilmek için duyduğu derin ve sürekli arzuyu düşünsel merakı giderirken teknoloji aracılığıyla pratik bir işlev görür.

5

Hayatımızın en büyük oluşumudur diye düşünüyorum bilim insanlık tarihini çok hızlı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olmuştur bilinçsiz kullanılmadığı takdir de dahada faydalarını görmeye devam edeceğiz.

5

Bilimin değeri dünyadaki bizden başka ilan ülkeler için çok önemlidir ve bu sayede bizlerin önüne geçmiştir ancak ülkemizde sadece nadir insanların bu konu hakkında düşüncesi vardır geriye kalan insanlar ise kendi ekmeğinde olduğu için bilime pek değer veremez.

5

bence bilim şuhan her şey bilim olmayan ülke gelişemes mesala bizim gibi her semtte bilimi geliştircek okullar olmalı imam hatip değil bilgisayar yazılımı dünyanın en önemli mesleği ama bizim çocuklar bu dersi göremiyo çünkü imam hatipe gitmek sorunda kalıyolar

5

Bilim ve ilim bir insanın doğasında olmalı her zaman değişen takip edilip kafa yorulması gereken işler
Ne varki insanlar başarıyı ve teknolojiyi geliştirmeli ilerletmeli daima dış ülkelere özenmeyip kendi kendine yetmeli bilim adamları yetişmeli üretime geçmeli işaallah o günler yakın

5

Bilim, insanın merak etme ve öğrenme isteğinden doğmuş, en değerli bilgi dalıdır. Doğayı anlama ve onu belirli ölüçülerde kontrol altına alma uğraşında en önemli güçtür. İnsan bilim sayesinde, doğayı ve toplumsal gerçekliği anlayabilir. Yine bilimin verileri sayesinde teknoloji üretebilirler. Yine bilim sayesinde insanlar bilimsel bir bilinç kazanırlar.

4

Türkiyenin gelişmek istememek de israr etmesine şaşırdığım tek konu ve o diğer kategorilere göre en ucuzu ya çin şimdj ayın karanlık yüzüne robot gönderdi orda çicek yetiştiriyolar şu an ve orayı kullanmaya çalışıyolar nufuslari arttıkları için biz niye bu kadar akıllı bir milletken bunu düşünemiyoruz o kadar yetenekli bilim adamlarımızı yurtdışına bırakmak zorunda kalıyoruz anlamıyorum.

3

Bilim ile ilgili çok laf söylenirde Türkiye de olunce pek mümkün görünmüyor

5

Bilim öğrendikçe yetersiz kaldığımız sürekli öğrenme isteği içinde olduğumuz çok değerli bilgilerdir, nekadar bilgi öğrenirsek öğrenelim, bilim sonsuz bilgi kaynağıdır

4

Ülkemiz için soruyorsan üzülerek söylüyorum ki alt seviyelerde verdiğimiz değer.Bilimsel olarak gelişmek yerine ne kadar gerekli olduğu tartışılır köprüler yaptırmayı gelişmek büyümek olarak görüyoruz.Hayretler içerisinde izliyoruz.

4

İlimden Gidilmeyen Yolun Sonu Karanlıktır .
anlayana

4

bilimin değerinin bilinmediği bir ülkede yaşasak da dünyada inanılmaz şeyler var bilim sayesinde şuan bunları yazabiliyor ve bu sitede dolaşabiliyoruz.Bilim artık evimize.işimize.yemeğimize,ulaşımımıza ve aksesuarlara kadar her yerde.

5

İlim Çin'de de olsa gidip alınmalı bence,ilimsiz hiçbir şey olmaz.Herşey ilim ile başlar.Üretim bile ilim ile olur.İlimsiz bir dünya olmaz ilim ışık demek ilim gelecek demek ilim para demek ilim pul demek,onun için her ne konuda olursa olsun ilim öğrenilmeli insan faktörü kendini geliştirmeli ve ileriye dönük işlemler gerçekleştirmeli diye düşünüyorum.

paylaş - şikayet
3

Kesinlikle bilime yeteri kadar değer verilmiyor her şeyin temeli o. Insanlarin hayatında ıyi bir yer edinmesi gerektiğini düşünüyorum.

5

Bilime değer verilse beyin göçü denen şey az olur gençler ulkede napariz deil ülkeden nasıl çıkarız diye düşünüyorlar

2

Bilime verilen değer konusunu güzel ülkemi ele alarak değerlendirmek isterim nedeni ise bazı öznel konuların bilim gibi nesnel bi konunun üstünde tutulması. Uzay Bilimleri ve Teknolojisi bölümü okuyorum ilk bölüme girdiğim de aşırı derece korkum vardı bölümü bitirebilme korkusundan ziyade bölüm ismini duyan herkes gibi "İş İmkanı" sorusunun korkusu bunun da sebebi bilime, uzaya verilen değerin az olması.

4

Bilim dediğimiz şey bana göre insan ufkunun sınırlarını zorlayacak derecede zeka üstü bir mucizedir önceden insanlar kanserden ölürken şimdi artık çaresi var mesela yapay kalp damarı üretiliyor diye duymuştum bilimsel açıdan hem ülkece hemde bireysel olarak ne kadar kendimizi geliştirirsek o zaman teknoloji çağını tam anlamıyla yaşamış oluruz diye düşünmekteyim.

Bilimin Değeri ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.