4.8

Asker uğurlama

önce - diğer kategorisine mavinur ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Asker uğurlama, askere gidecek biri için yapılan veda kutlamasıdır. O kişiyi askere uğurlarken hem oynarlar hem de ağlarlar. Bazı yerlerde askere kına yakılır. Asker havaya atılır ve her bir ağızdan ''En büyük asker bizim asker!'' diye bağırılır. Ne kadar davullu zurnalı eğlenceli görünse de aslında çok hüzünlüdür.

5

Askere uğurlama aslında güzel bir geleceğimizdir. Askere uğurlama aslında davulcu zyrnalı bir ritüelin adıdır. Askere giden kişi havaya kaldırılır. Ve davul zurna eşliğinde yer yer de biraz abartı ile asker gönderilir. Uğurlama evden başlar ve otogara kadar devam eder.

5

Bi işin olmaması yada durduk yere canının sıkılması durumudur.

5

Asker uğurlama, Türk geleneklerinde önemli bir yeri olan faaliyetlerdir. Askerlik kutsal sayıldığı için yıllar boyunca askere gidecek delikanlılar ellerine ya da saçlarına kına yakılarak hazırlanır askerliğe... Askere gideceği günler yaklaştıkça akrabalar, dostlar yemek davetleri verir, asker adayını ve arkadaşlarını ağırlar. Askere gideceği gün de herkes o evde toplanır ve dualarla, eğlencelerle gurur içinde uğurlarlar.

4

Türkler vatanına düşkün milletler olduğu için askerlerde Türkler için çok önemlidir. Bu nedenle vakti gelip de askere giden her genç için asker uğurlama törenleri yapılır. Burada yemekler yenir şarkılar söylenir ve eğlenilir. Asker en iyi şekilde uğurlanmaya çalışılır. Ülkemizde çok önemli bir şey olduğu için böyle bir kutlama töreni de vardır.

Asker uğurlama ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.