3.7

İndirimli satış

önce - diğer kategorisine Gülkurusu ekledi.
39 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

İndiyimli satış , üŕünlerin sayıcı firmalar tatafından belirli bir süre aralığında fiyatının uyguna çekilerek satılmasıdır. Bursda amaç eldeki .malların nakte çevrilerek yeni sezon ürünlrtine yer açmaktîr. Esasen firmalar zaten sezonunda karı edeceği kadar ediyorlar. İndirimden de ekstra kazsnç ssğlanıyor.

5

İndirimli satış, ürünlerin fiyatlarına belli bir yüzdelik indirimin uygulanılarak satılmasıdır. İndirimli ürünler genellikle çok tercih edilirler. Özellikle günümüzdeki bu pahalılıkta indirim olmadan alışveriş yapamaz olduk. İyi bir satış politikası olabilir.

5

Ben her zaman indirimleri takip eder, alacağım herşeyi indirim dönemlerinde alırım. Hatta bazen mağazada beğenir, bedenimi belirler ve internet üzerindeki indirimlerden alırım. Böylece bir hayli kar elde ederim.

5

İndirimleri genellikle takip etmeye çalışırım bu sayede bende güzel bir kazanç elde etmiş olurum Bu sayede daha çok sevdiğim ürünleri seçip alma fırsatı yakalıyorum.

5

İndirim bahane satışlar şahane indirim pazarlama ve satış tekniği aslında ama işe yarıyor

3

Belli bir süre için, sanayi odalarının onayıyla yapılan değer düşürümlü satıştır.

1

3₺ olan bir ürünü önce belirli Aralık’lar ile 10₺ yaparak daha sonra büyük indirim dükkanı kapatıyoruz patron çıldırdı gibi sözler altında 5₺ ye satmak ve yine bu durumdan kar etmek

5

Bir mağaza ürünlerinde indirim yaptığı zaman, mağazanın müşterileri bir anda çoğalıyor, insanlar indirimli ürünleri daha cazip görüyor, pahalı olduğu zaman almadıkları ürünü indirime girmesini bekliyorlar indirime girince hemen alıyorlar çünkü bu hep böyledir, kimse bir giysiye yada bir ürüne çok para vermek istemez, bizlerde sürekli indirimleri takip ederiz

5

Ben geçmişte mağazada çalışan biriyim ve tvde çıkıyor ya önce bimdirim sonra indirim diye ona asla katılmıyorum bi mağazada indirim varsa vardır önceden ilk fiyatı muhabbeti vardı artık oda yasaklandı bazı mağazalar hiç satamadığı tutarı önceki fiyatı diye indirimli gibi yansıtıyodur ama artık oda yasaklandı ve indirim varsa vardır haberlere inanmayın

4

Sezon boyunca satılmamış ürünleri düşük karla satma çabası...

paylaş - şikayet
5

İndirimli satışlar genelde sezon sonlarında bazı firmaların ellerinde kalan ürünleri depolardan eritmek ve paraya çevirmek için değerinin biraz altında kampanya ile yapmış olduğu tanzilatlı satışlara denilmektedir.

5

Yeni sezon ürünleri raflara yerleştirmek ve elden çıkarmak üzere yapılır

2

herhangi bir magazanın musteri cekmek için karlı amac gütmesi.

3

Indirimli satış genellikle sezon sonunda satılmayan malların elde kalmaması ve para geliri elde etmek için değerinin altında satmasına indirimli satış denir bazende iflas etmek üzere olan mağazalar da düşük fiyata satması durumudur.

4

İndirimli ürünleri çok seviyorum mesela yaz sezonuna giriyoruz kış sezonundakiler indirime giriyor baya bi indirime hemde sonra kendime üst stoklayıp ertesi kışın tekrar giyiniyorum bence harika bir şey

2

İndirimli satış tabi ki alıcı yönünden karlı bir şey ama satıcı her zaman karını korurur ve alanı bir şekilde soyar bundan kaçış yok .

3

Arz ve talep ilişkisine bağlı olarak şirketin doğru üründe indirim yapmalı aksi takdirde şirket beklediği kâr marjını yakalayamaz

4

Aslında fiyatların şişirilmiş fiyatlarının indirilmiş gibi gösterilme durumudur diyebilirim.

3

tamamen dümen, önce fiyat yükseltiliyor sonra hop indirim( sezon sonu, zararına satış vs.) kasa her zaman kazanır yoksa o dükkan dönmez.

4

Elde kalan ürünü satıcısı tarafından karının bir kısmından vazgeçmesi ve her halükarda kar ederek pazarlamasıdır.

3

Simdi burada soruda indirimli satis derken firmalar tarafindan yapilan Bindirim sonrasi yapilan kardan indirimi ki yoksa secim zamani yapilan goz boyama tanzim indirimini mi soruyorsunuz. Esas olarak ikisi arasinda pek bir fark bulunmamakla beraber yapilan tanzim satislarda elde edilen zaratin vatandastan misli misli cikmasi durumudur. Cikacaktir da.

5

İndirimli satış bir ürün ya da malların sezon olarak fiyatlarında indirime gidilmesi daha önceki fiyatlardan ucuza satışa sunulmasıdır stokta azalan mallar veya çok talep olanlar indirime gidebilir böylece çok alıcı bulunur ucuzlayınca günlük satış artar

4

İndirimli satış sezonu geçmiş olan ürünlerin fiyat indirme dedikleri taktikle yaptıkları satıştır. Genelde elbise, ayakkabı gibi ürünlerde uygulanır.

3

Sezon sonu, seri sonu, skt geçmiş ürünlerde veya mallarda mağazaya müşteri çekmek amacıyla yapılan bir satış stratejisidir.

5

Belli bir ürünün reklamı veya bir satışa sundugunda üstüne düşülen ürünün stoklarda miktarının az oldugunu belirten firma yetkilileri o ürünlerin indirimini uygular örnegin 50.00 TL olark belirtilmiş bir ürünün 25.00 TL'ye düşmesi indirim denilmektedir. Haklın toplumun daha uygun olup alışveriş yaptıgı firmalarda alışveriş yerlerinde ilk bakışta dikkatini çekecek olan indirim reyonudur.

İndirimli satış ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.