3.4

Zalim

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
10 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Zalim dilimize arapçadan aynen geçmiş bir sözcüktür.. kelime anlamı acımasız ve haksız davranan, zulmeden demektir.. dilimizde de aynı anlamda kullanılmaktadır.. mastarı olan ve dilimizde de aynen kullanılan zulüm sözcüğünün özne kalıbıdır.. zalimin zulmü bitmez..

5

haksız ve acımasızca davranan katı yürekli ve insanları umursamadan kıranlara söylenen bir sözdür. Arkadaşlar siz siz olun kimseye zalimce davranmayın kimsenin kalbini kırmayın herkes bir gün hak ettiğini zaten zamanı gelince ödeyecektir

1

Zalim genelde vicdansız gaddar insanlara denir. Bu tür insanların merhameti olmaz sadist olurlar hep kendilerini düşünürler menfaatleri için insana her türlü zarar vermekten çekinmezler.

4

Offf kokusu burnuma geldi. Yaz oldun bir an önce hemen yiyelim. Gece gece canım çekti yaa

3

Zalim demek insanlara zulüm eden İnsanlara verilen bir isimdir bir kimseye insanlardan onlara ait olan şeyleri zorla ellerinden alabilir onlara sürekli haksızlık yapabilir onları herhangi bir konuda Merhameti göstermesin ve de onların haklarında Merhametsiz bir şekilde ellerinden almaya kalkışır

3

"Zalim oyunbozan, sen de bu büyü de yalan, gelip de bitanem olmaya ne hakkin var. Gelip de bu kalbi kırmaya ne hakkin var? " Diye yalinin bir şarkısı vardır. Direk bu geldi aklıma. Güzel şarkıdır ama melodisi çocuk şarkısı gibi bence. Özlü sözle bitirelim yorumu. Zalimsin zaman ..

paylaş - şikayet
4

Zalım dilimize Arapçadan hemem hemen ayni geçmis bir kelimedir. Anlamı ise acımasız olan haksızlık yapan millete zulüm eden kendi çıkarlarını düşünen acımasız gaddar kişiler için kullanılır. Bunlar genellikle kendi çıkarları için babamlari bile tanimazlar bunun için gereken herşeyi ve her kötülüğü yapan kişidir.

3

Zulüm kelimesi ile Arapça aynı kökten gelir. "Zulüm eden kişi" anlamına gelir. Elindeki gücü adaletle kullanmayan, başkalarına eziyet eden, haklarını çiğneyen kişi olarak da anlaşılabilir. Zıt anlamlısı ise "mazlum" kelimesidir.

3

Zalim kelimesinin anlamı bir başkasına zarar veren kişidir. Zarar vermek, zulüm etmek anlamında kullanılan zulüm kelimesinden doğmuştur zalim kelimesi.Birçok insan bu kelimeyi kötü anlamda kullanılır. İyi anlamda kullanılmaz. Zalim insanlar diğer insanlara zarar verdiği için kimse tarafından sevilmez.

3

Zalim, Arapça bir kelimedir. Zalim kelimesi zulmeden anlamında kullanılır. Zalim insanlar vicdansız, acımasız ve insanlara zarar veren insanlardır. Zulmettikleri için insanlar tarafından sevilmezler ve insanlar zalim insanlardan korkarlar.

Zalim ortalama puanı 3.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.