5.0

Vuslat

önce - oyun kategorisine elifiniz33 ekledi.
3 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Recaizade Mahmut Ekrem'in yazdığı esir bir kız olan Vuslatın etrafında gelişen bir dramdır. Oyunda Namık Kemal'in Zavallı Çocuk piyesin de olduğu gibi sosyal bir mesele ele alınmış evlenmede anne babanın değil evlenecek olanların söz sahibi olması gerektiği dile getirilmiştir.

5

Vuslat Trt 1 ekranlarında yayınlanan dram ağırlıklı bir dizi. Vuslat dizisinin kadın başrol oyuncusu Devrim Özkan, erkek başrol oyuncusu ise Kadir Doğulu. Vuslat dizisinin konusu ise şöyle Feride isimli genç kız üvey ailesinin geçimini sağlamak için gece gündüz çalışıyor fakat yine de üvey annesi Feride'ye her fırsatta zarar veriyor. Bir gün zengin bir iş adamı ile tanışan Feride zamanla onu seviyor ancak önlerinde çok büyük engeller var.

5

Vuslat, kelime anlamı olarak sevgiliye duyulan özlem demektir. Vuslat adındaki oyun ise bir tiyatro oyunudur. Bu tiyatro oyunu Recaizade Mahmut Ekrem tarafından yazılmıştır. Oyunda Vuslat adında bir genç kız oynar. Diğer tüm Tanzimat Dönemi sanatçılarının eserlerinde olduğu gibi Recaizade Mahmut Ekrem'in Vuslat eserinde de toplumsal konular ele alınmıştır.

Vuslat ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.