4.6

Ergenekon Destanı

önce - diğer kategorisine elifiniz33 ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Ergenekon Destanı Bozkurt Destanı'nın devamı niteliğindedir. Destanda Tatarların saldırısına uğrayıp yok edilen göktürklerden sağ kalan iki ailenin Ergenekon denilen bir yere sığınması orada 400 yıl kalıp çoğalması sonra da demir bir dağı eriterek oradan çıkıp intikamlarını alması anlatılır.

5

Ergenekon destanı soyları savaş sonucunda azalan bir grup Türk ün dağlarla çevrili bir yerde çoğalması ve ardından buradan çıkmak için demir dağı kırk gün kırk gecede erittiği bir destandır.

5

Ergenekon Destanı'nda İl Han komutanlığındaki ordu Moğollara karşı büyük bir yenilgi alır ve bu yenilgi yüzünden büyüklerin hepsi öldürülür. Sağ kalan iki aile kaçarak Ergenekon dedikleri verimli topraklara ulaşırlar ve burada 400 yıl boyunca yaşarlar. Bu süre boyunca yaşarlar ve nüfuslarını artırırlar. Daha sonra ise demirden dağı eriterek öçlerini almaya giderler. Bu destan Türklerin yenilmezliğini anlatır.

5

Ergenekon destanı tarihi bir destandır ve içinde gerçekdışı ögeler vardır. Bir dağın eritilmesi ve ırkın doğuşu anlatılır. Tarih ve edebiyatta önemlidir.

3

Tebrik ederim. Müthiş performans. Başarılarının devamını dilerim.

Ergenekon Destanı ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.