4.5

Kuru sebze dolması

önce - diğer kategorisine Gürcan ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Kurutulmuş patlıcan, dolmalık biber, kabak gibi sebzelerle yapılan dolmadır. Genellikle zeytinyağlı ve bol ekşili yapılır. Çok lezzetli bir yemektir. Özellikle Güney Doğu Anadolu Bölgesinde başarıyla yapılır. İçine konulan susmak bu lezzetin sırrı olabilir.

5

Kurutulmus sebzelerle yapılan dolmadır. Maraş ve Antep yöresine aittir. Patlıcan, biber, kabak ve hatta salatalık bile vardır . İçi bol salçalı baharatlı , nar ekşili ve sumsklı hazırlanır. Yemesine doyum olmayan geleneksel bir lezzet.

4

Kuru sebze dolması, yaz aylarında kurutulmuş biber, patlıcan ve kabak gibi sebzelerin daha sonra haşlanıp içlerinin pirinç, kıyma, soğan ve bahararlı harç ile doldurulmasıyla yapılır. Hem çok lezzetli hem de çok sağlıklıdır.

3

Kuru sebze dolması önceden kurutulmuş patlıcan kabak biber gibi sebzelerin normal dolma gibi yapılmasıdır. Taze dolmadan daha lezzetli olur. Örneğin ben kuru biber dolmasına bayılırım. Çok lezzetli hem de aşırı sağlıklı.

5

Kuru sebze dolması çokça yaz aylarında alınan sebzeleri güneşli zamanlarda güneş alan yerlerde kurutulup, kış aylarında yemek üzere hazırlanır. Bu kuru sebze dolmasında en çok biber, patlican ve kabak kurutulur.

Kuru sebze dolması ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.