4.5

Caiz

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Caiz dilimize arapçadan geçmiş bir sözcüktür.. dilimizde 2 anlamda kullanılmaktadır.. din, yasa, töre ve benzerleri bakımından işlenmesinde, yapılmasında sakınca olmayan, yapılmasına veya işlenmesine izin verilen şeye caiz denir.. bu anlamda dini bir terim olarak kullanımı yaygındır.. ayrıca uygun, yakışık alan, yerinde sayılan anlamı da vardır..

4

Caiz birşeyin günah olup olmaması demektir. Bazen yanlış şeyler oluncaya caiz mi değilmi diye sorulur. Caiz olması en güzeli.

4

Caiz uygun, doğru, yapılmasında bir sakınca olmayan şeylerdir. Genellikle dini anlamda kullanılır. İslam dini için nelerin uygun görüldüğü nelerin görülmediğinden bahsederken "Caizdir." ya da "Caiz değildir." ifadeleri kullanılır.

5

Caiz dince yapılmasında bir sakınca görülmemiş eyleme verilen isimdir örneğin buraya gitmek caizmidir diye sorulan bir soruya evet gitmek caizdir diye cevap gelirse anlayınki olur verilmiştir

4

Caiz dince yapılmasında bir sakınca görülmemiş eyleme verilen isimdir.

5

Hocaya bir sorulan sorudaki mesela hocam böyle yapıyorum ama doğru mudur ? Sorusundaki doğru mudur yani caiz midir? Caiz anlamı uygun olan davranış, dine göre uygulanmasında bir sakınca bulunmayan olarak açıklayabilirim

5

Hobilerim dans etmek muzik diblemek bisiklet surmek müzik dinliyerek yürüyüş yapmak

4

caiz dinen uygun anlamında olan dilimize arapçadan girme yabancı bir sözcüktür.

Caiz ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.