4.3

İle

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

İle, Türkçede en çok kullanılan bağlaçlardan biridir.. kelimenin sonuna geldiğinde birliktelik, beraberlik, araç, durum veya neden anlatan cümleler yapmaya yarayan bir sözcüktür.. durum zarfları oluşturmak için de kullanılmaktadır.. cümle içinde aynı görevde bulunan iki öğeyi birbirine bağlamaya da yarar..

5

İle, bir bağlaçtır. Bu bağlaç yerine göre iki şekilde kullanılır. İle bağlacı bazı durumlarda ''ve'' anlamında kullanılır. Örneğin; Ferhat ile Şirin. İle bağlacı bazı durumlarda ise aracılığıyla, yardımıyla ya da beraber anlamında kullanılır. Örneğin; Buraya annem ile geldim. Ya da; Eve otobüs ile gidiyorum.

5

İle kelimesi Türkçede en çok kullanılan bağlaçlardan biridir. eş görevde kullanılan kelimeleri ya da cümleleri birbirine bağlamak amacıyla kullanılır. Örneğin ben Ahmet ile pazara gidiyorum derken bağlaç görevi görür. Ya da pazardan elma ile armut alacağım derken yine bağlaç görevindedir.

2

Bir bağlaç olarak kullanılır. Birlikte, beraberlik ve o haldeki durumun manasınada gelmektedir. Ahmet ile gittik gibi vs bu şekilde de kullanılabilir.

İle ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.