3.6

Giderek artan üniversiteler.

önce - diğer kategorisine ebruta ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Ülkemizde günden güne üniversite sayıları artmaktadır. Bu durum birçok mezun ve birçok fazla insan gücü getiriyor. Artık çalışan da çalışmayan da üniversiteye girebiliyor. Çünkü her yer üniversite olmuş durumda.

5

Gün geçtikçe artan üniversite sayısı ülkemizin ilerlediğini göstereceğine bizi işsizlik ordusuyla selamlıyor. Artık üniversiteler ticarethane oldu. Herkes üniversiteli şahane diyeceğimize herkes işsiz, iş arıyor bulamıyor. Çünkü iş beğenmiyor. Beğenmiyor çünkü okuduğu süre zarfında harcadığı parayı gireceği işten kazanamayacak ya da mezun olduğu bölüme uygun olmayan bir bölümde çalışmak istemediği için işsiz. Kaliteli ara elaman yetiştiren üniversiteler olsun. Herkes mühendis, herkes mimar, herkes öğretmen. Olmamalı... Eğitim sisteminin biran önce değişmesi gerekiyor. Öğrencinin neye yeteneği varsa o bölüme yönlendirilmeli, parasi var diye istediği bölümü okumamali. Yeteneği var diye okumalı.

1

Gereksiz olduğunu düşünüyorum.Çünkü nitelikli mezunlar yetiştirilmedikten sonra boşuna yatırım yapılmasının anlamı yok.Çok fazla mezun veriliyor ama iş alanı yok.

4

Ülkemiz de üniversitede sayısı gittikçe artıyor bunun sebebi öğrenci sayısınin artamasindan kaynaklanıyor ve fazla mezun oluyor ve ülkemiz de boşa çıkan baya mezun olunuyor çünkü bunlara meslek verilmiyor. Önüne gelen bir tane üniversiteye gidiyor para ile okuyor sonra böyle kriz oluşuyor. Üniversitenin fazla olması iyi ama kötü işlendiğinde böyle sebepler ortaya çıkıyor.

4

Tutup sınavları zor yapıyorlar sonra üni artıyor artsa kaç yazar içine adım atmadıkça

5

Bunun yerine iş kolları iş imakanları artırırılamalı üniversite artıyor ama işsizlik hızla artmaya devam ediyor

3

Üniversite açınca daha gelişmiş daha bilgili ve daha kültürlü olacağımız sanıyoruz galiba o yüzden de dur durak demeden üniversite açmaya devam ediyoruz. Artan üniversite sayısı demek artan mezun demek artan işsizlik demek bir yandan.

3

Üniversitenin çok olması eğitimin her yere ulaşması ve okumak isteyen her insanın bu talebine karşılık verebilmesi açısından güzel olsa da eğer nitelikli insan yetiştirme de eksikse bir eğitim kurumu, hedefine ulaşmak isteyen insanlara bir faydası olmayacağını düşünüyorum bu yüzden sürekli yeni üniversite açılmasından çok eğitimin niteliği ve kalitesine dönük çalışmalar yapılmalı

3

Üniversite sayısı ülkemizde her geçen gün hızla artmaktadır. Aslında üniversite sayısının artması olumlu görülmeli ama yeterli alt yapı olmadan açılan üniversitelerde akademik çalışmalar yeterince yapılamıyor, mezun olan öğrenciler yeterince yetişmiş durumda olamayabiliyor. Yeterli öğretim elemanı olmadığı için de problemler yaşanıyor.

3

Insanı mutlu eden kıymetli şeylerden bir tanesidir.

Giderek artan üniversiteler. ortalama puanı 3.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.