1.8

Herşeyin bu kadar pahalı olması

önce - diğer kategorisine gonca99 ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

1

Özellikle sebze meyve fiyatları ile başlayan, sonrasında bir çok alakalı, alakasız ürüne uygulanan çok büyük rakamlı fiyat artışları beni ve ben gibi bir çok kişiyi'de etkiliyor. Mesela son 1 aydır, sebze yemeği yapamıyoruz. Geçen gün birisi Tv'de patlıcan olmuş 15 TL, yemeyin efendim patlıcanı, ne olur ? patlıcan yemeseniz ne olur dedi; şaka gibi ama gerçek. Konu patlıcan yemek değil'ki, tamam yemeyelim patlıcan ama zam sırf patlıcan'da değilki. bu fiyat artışı, Patlıcan,kabak,domates,biber,salatalık,kıvırcık...aklınıza ne gelirse sebze anlamında hiçbirisini alamıyoruz. Umarım devlet büyükleri bu soruna bir çözüm bulur. Konu sadece aracılara bağlanamayacak kadar ciddi bence...bu sebze meyvedeki aracılar yeni çıkmadılarki, bunlar zaten hep vardılar. Sorun üretim yetersizliği gibi görünmekte.

1

Her şeyin bu kadar pahalı olması, bir rahip kriziyle ortaya çıktı denebilir. Ya da bu sadece bahane ve kılıf oldu. Dolar birden tavan yaptı ve doların değeri takip edilemeyecek kadar çok kez değişti. Şimdi ise etkileri devam ediyor. Pazardaki sebze meyve bile el yakıyor. Hayat çok pahalı oldu ve yapacak hiçbir şeyimiz yok. Acilen uyanmamız ve sandıklara gittiğimizde bu duruma oylarımızla tepki göstermemiz gerekiyor.

1

Her şeyin bu kadar pahalı olması günümüzde en çok konu edinilen olaylardan biridir. Çünkü günümüzde her şey çok pahalı zamlar çok fazla ve eskiye oranla 2-3 kat daha fazla para ödüyoruz. Maaşlar buna göre çok az artıyor ama fiyatlar alıp başını gitti. Ekonomik kriz, üretim olmaması, dışarıya bağımlı hale gelmek, yönetimin kötü olması ve birçok neden her şeyin bu kadar pahalı olmasının temel nedenleridir.

3

allah herkese kolaylık versin gecenlerde bir pazara gittim 1 haftalık meyve sebze için 100 lira harcandı ay hesabına vursan 400 lira asgeri ücret gecinenler için çok ucuk rakamlar bunlar ıspanagın kilosu 8 liraa sonrada sebze yiyin diye bas bas bagırıyorlar ..

3

Kdvler, vergiler bu kadar fazla olduğu sürece bu pahalılık oranı çok normal. Yeşil soğanın kilosu bile 20 tl olduysa cidden bir sıkıntı var demektir. Yaşamı zorlaştırmanın amacı ne ? Asgeri ücret arttı ama her şey o kadar zamanlandı neden ? Ekonomi açısından düşünen bazı şahıslar vardır elbette ama aç kalan insanları kim düşünücek. Kira mı versem, çocuklara yemek mi hazırlasam, faturaları nasıl ödicem diye düşünen bir sürü insan var bu dünyada.

Herşeyin bu kadar pahalı olması ortalama puanı 1.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.