4.1

iş görüşmesi

önce - diğer kategorisine Saade-t ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Iş görüşmesi yapacak olduğumuz zaman tedirgin oluruz genellikle, iş görüşmesinde ne soracaklar?hareketlerimizi inceleyecekler mi? konuşmamız iyi karşılanacak mı? herşey gelir aklımıza, aslında fazla büyütmemek gerekir böyle şeyleri, gayet sakin bir şekilde sordukları sorulara cevap verip görüşmeyi tamamlamak en doğrusudur

3

İş görüşmesi,işveren ile iş arayan arasında yapılan kısa bir konuşma gibi düşünülebilir. Bu konuşmada iş arayan kişinin neler yaptığı,nerelerde okuduğu, başvurulan işe ne kadar yatkın gibi özellikleri konuşulur. Genelde iş arayan insanlar ilk kez böyle bir ortama girdiklerinde tedirgin ve gerilmiş hissederler.

2

İnsanı geren bir şeydir iş görüşmesi. Gidersin karşında iş verenin vardır sana bir sürü soru sorar üzerinde baskı hissedersin eğer anlayışlı değil de soğuk biriyse daha da kötü olursun vs. İlk iş görüşmeleri biraz sıkıntılı geçiyor evet ama sonra gittikçe alışıyorsun ve güvenin oturuyor.

3

İş görüşmesi, insanların iş bulmak amacıyla işveren firmalara başvurmasına ve bunun için yapılan görüşmelere denir. İş görüşmesi bir ilk izlenim gibidir. Kişiler bu gibi yerlerde kendilerini ifade ederler, tecrübelerinden bahsederler ve genellikle işverenler biz sizi arayacağız derler. Daha sonra olumlu ya da olumsuz sonucu arayarak bildirirler.

5

İş görüşmesi genelde insanların işe alır iken potansiyel çalışanları işverenin kendi ya da işverenin oraya işletmeyi temsilen koyduğu genelde insan kaynakları genel müdür şef gibi isimleri koyduğu görüşme türüdür. Bu görüşmede işveren işletmede çalışacak olan kişiyi yakından tanıma amacı ile çeşitli bazen de enteresan ve uygunsuz sorular da sorar. Genelde ciddi firmalar yapar. Ahbap çavuş ilişkisi ile işe aldığı kişilerin de işini yapacak çalışanlar aranır.

5

Ücret karşılığı işini yaptırmak isteyen kişi ile yine ücret karşılığı bir işi yapmayı kabul eden kişilerin şartları görüştükleri kısa toplantıya denir. Karşılıklı şartlar konuşulup iki taraf ta kabul ettiğinde olumlu sonuçlanır. Çalışma hayatı başlar.

iş görüşmesi ortalama puanı 4.1

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.