4.0

Denize düşen yılana sarılır

önce - diğer kategorisine merak-edilenler ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

İnsanın başına çok kötü bir durum geldiğinde düşmanına bile yakın olmak zorunda olabileceğini anlatan atasözüdür. Yaşanan güç olaylarda kötü insanlara bile katlanmak gerektiğine vurgu yapılmaktadır.

5

İnsanlar başına kötü bir olay geldiğinde çevresinde istediği biri yoksa sevmediği biri varsa bile ondan yardım bekler. Denizde boğulmak yerine düşman yardımına kendini muhtaç eder.

paylaş - şikayet
4

Denize düşen yılana sarılır bir atasözüdür. Anlamı ise bir insanın zor duruma düştüğünde normalde hiç iletişim bile kurmayacağı birinden yardım istemek zorunda kalmasıdır. Çok zor duruma düşer ve hiç selam bile vermek istemeyeceği birinden yardım istemek zorunda kalır. Bu şekilde kullanılan bir atasözüdür.

3

Denize düşen yılana sarılır atasözü ne anlatılmak isteyen bir insanın hiçbir çaresi kalmadığı için öyle bir durumda hiç sevmediği hiçbir değeri olmayan insanlara bile Medet Umar hale gelmesine denir insanlar büyük Bir tehlike içinde bulundukları da kendisine yardım etmek için sevmediği insanlardan bile yardımların umar

Denize düşen yılana sarılır ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.