4.0

topuk dikeni tedavisi

önce - diğer kategorisine emelgul ekledi.
3 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

2

Topuk dikeni tedavisi için ilaçlar var, yapıştırıcılar var, silikon ayaklıklar var. Bunun yanında cerrahi müdahele yapılıyor ve acı verici. Topuk dikeni insanların canını çok yakıyor. Kesinlikle çok büyük acılar veriyor.

5

özellikle ayağında basma problemi olan kişilerde ortaya çıkar.ayaklara doğru yük dağıtma mekanizmasını doğru kullanamayan insanlarda rastlanmaktadır. Kilo problemi,düz tabanlık, romatizmal rahatsızlığı olan kişiler,yanlış ayakkabı kullanan kişilerde çok gözlenir.genetiksel bir rahatsızlık değildir.
tedavisi ise ilk başta basma problemini düzeltmek lazım.kişinin topuk dikenindeki duruma göre özel tabanlık kullanması ve bozulan tendomun tekrar düzelebilmesi için verilen jimnastik hareketlerinin düzenli olarak yapılmasıdır.

5

Bence aktarlara git her şeyin doğada çözümü vardır . Topuk dikeninin de vardır . Topuk dikeni neden olur : sık sık ayakta durmadan. Kilolu kişilerde ve çıplak ayakla sert zeminde yürüyen kişilerde görülür çok can yakıcı bir hastalıktır . Genellikle ortopedi doktorları bu topuk dikeni hastalarıyla ilgilenirler . Topuk dikeni adım atmayı ve yürümenizi yavaşlatır . Topuk dikenine değişik tedavi yöntemleri vardır mesela doğal yolla yada şokla dalga tedevisi vardır . Bir sürü tedavi yöntemleri vardır .....

topuk dikeni tedavisi ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.