4.6

Mahsul

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Mahsul dilimize arapçadan aynen geçmiş bir sözcüktür.. dilimizde birkaç anlamda kullanılır.. en bilinen ve yaygın kullanılan anlamı ürün demektir.. Toprak Mahsulleri Ofisi de özellikle tarım ürününün mahsul olarak adlandırılmasında etkili olmuştur.. bir başka anlamı verim demektir.. örneğin, "Mahsul bu yıl iyi oldu" gibi.. ayrıca ortaya çıkan, elde edilen şey anlamında kullanılır..

5

tarım ürünlerinin zamanında ekilmesi, bakımının yapılması, zamanı geldiğinde hasat edilmesi ile elde edilen ürünlere "mahsul" denir. Daha çok arpa, buğday, nohut gibi ürünler için kullanılır. Çiftçinin ekmek kapısıdır, milletin ekonomik gücüdür, ekmeğidir.

4

mahsul örneğin tarlaya ektiklerimizin hasat vakti gelince elimizde kalan ürünlere denir.

4

Mahsul demek en kısa adıyla ürün anlamına gelmektedir üründe insanların toprağı ettikleri bitkiler meyveler sebzeler gibi şeylerdir bazen de insanlar hayvansal ürünlerde derler denizden çıkan doğal kaynaklardan çıkan şeyleri de besinler elde edilir mesela ürünleri Pazar'daki satan onları örnek olarak Domates Biber Patlıcan gelebilir hayvansal ürünler elde süt tereyağı et gibi şeyleri örnek verilebilir denizden gelen ürünleri balıklar Öncelikle gelir

Mahsul ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.