4.0

Ötanazi

önce - diğer kategorisine anti ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Ülkemizde uygulanması suç olan ama bir kaç ülkede uygulanan, islam dinine göre de uygun olmayan kişinin kendi isteği ile hayatını sonlandırması.

paylaş - şikayet
3

Ötenazi, genellikle amansız hastalığa yakalananların ve çok fazla acı çekenlerin kendi isteğiyle kendisini öldürmesidir. Bu bir ilaç yardımıyla yapılır. İlaç vücuda enjekte edilir ya da ağız yoluyla alınır ve ilaç alındıktan sonra etki etme süresi çok kısadır.

3

Beyin olumu gerçekleşen hastaların yakınlarının kararı ile ex olması durumudur. Genelde hayvanlarda uygulanır. Bizim kedimiz vardı çok yaşlıydı ve kanser olmuştu. Tüm vücuduna yayılmıştı . Veteriner yapacak birşey olmadığı söylediğinde kediye ötenazi yapılmasını kabul etmiştik. Insana uygulandiginda suç mu değil mi tartışılır.

paylaş - şikayet
5

Ötenazi kişinin kendi isteği ile ölmesidir. birçok insana göre bu durum intihardır ancak aslında bu bir intihar değildir çok farklıdır. Çünkü genellikle çok acılı hastalıklar yaşayan insanlara uygulanan bir durumdur. Bizim ülkemizde yasal değil ancak birçok ülkede yasal bir durum. İslam dinine göre yasaktır.

Ötanazi ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.