4.3

Planlama

önce - diğer kategorisine Haticemirac ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Planlama herhangi bir konu ile ilgili olarak ne ne zaman nasıl nerede kim tarafından neden hangi maliyetle ve Hangi sürede sorularına cevap vermeyi ifade ediyor bu sorulara cevap verilebilmesi bir planın var olduğunu gösteriyor yöneticiler işletmenin elinde bulunan Beşeri ve Finansal kaynakları en iyi biçimde kullanarak verilen amaçları gerçekleştirmek zorundadırlar bu kaynakların ne için ve nasıl kullanılacağını ayrıca iyi kullanıp kullanılmayacağını belli oluyor.

5

Bir şey hakkında plan yapmaya kısaca planlama diyebiliriz. Planlama her şey hakkında yapılabilir. Örneğin kendi geleceğimizi planlayabiliriz ya da meslek planlaması yapabiliriz ya da sadece basit bir şekilde gün planlaması yapabiliriz. Neredeyse her şey hakkında yapılabilir.

4

Yapılması gereken işleri en doğru şekilde yapabilmek için yerinin, zamanının ve yönteminin önceden belirlenmesidir. İnsanların verimli bir şekilde ve belirli bir düzen içinde çalışmalarını sağlayan şeydir. İnsanlara vakit kazandırır ve işlerini kolaylaştırır.

3

Planlama sözlükte plan yapma eylemlerini işlemlerinde verilen bir addır bazen de eğitim öğretim sisteminde insanların düzenli şekilde nasıl bir şeyler verileceğini nasıl öğretiriz gerektiğini ortaya konulmasına da denilir belli bir hedefe ulaşmak için insanların izledikleri Yollar adadığı plan denilmektedir

Planlama ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.