3.4

Kariyer Planlama

önce - diğer kategorisine Haticemirac ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Bir çalışanın sahip olduğu Bilgi yetenek beceri ve güçlerin doğrultusunda kariyer hedeflerine ulaşacak yolun belirlenerek örgüt içindeki ilerleyişinin ve yükseltmesinin planlanması Iğdır kariyer planlaması bir yandan bireyin yeterlilik bilgi ve becerilerini doğrultusunda Geleceğe yönelik kariyer hedeflerini belirlemeye yarayan Diğer yandan da yetkilerini geliştirmesini sağlayan ve bireye gelecekti üstleneceği görevleri hazırlamak gibi eylemlerden oluşan çok yönlü bir süreçtir u kariyer planlamasının temel amaçları İnsan kaynaklarını etkili ve verimli kullanmak işe bağlılığı ve iş tatminini arttırmak personeli yeni ve değişik alanlara girmeleri için teşvik etmek çalışanların yeteneklerini kariyer fırsatlarına uygun olarak düzenlemek bireylerin kendi kariyer Başarılarını oluşturmak insan kaynaklarının etkili kullanımı ve gelişmesini sağlamak gibi farkli amaçları da bulunmaktadır.

3

Kariyer planlama kişinin kendi özelliklerine ve isteklerine bakarak kariyerini planlamaktır. zaten halihazırda bir kariyeri olan insanlarda bu planlama yapabilir henüz bir kararı olmayan insanlar da yapabilir. Birçok farklı değerlendirmeden geçirerek verilen kararlarla uygulamaya geçilir.

3

kariyer planı insanların hayatı boyunca yapmak istediği işler ile ilgili olarak yükselmek için gereken şeyleri yapmasıdır.kariyer planlarken öncelikle ne iş yapacağını hangi sektörde çalışacağını belirlemek gerekir.bu plan uzun zaman için yapılması gerekir kısa süreli olması sorun oluşturur.her şeye çabuk karar verilmemelidir.

Kariyer Planlama ortalama puanı 3.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.