3.7

Alkol ve Uyuşturucu Kullanımı

önce - diğer kategorisine Haticemirac ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

2

Iş sağlığı ve iş güvenliği açısından önemli bir sorun olan alkolizm sosyal ekonomik ve Medikal sonuçlarına rağmen Uzmanlar tarafından bir hastalık olarak tanımlanmaktadır insan sağlığına etkisi açısından kalp hastalıkları kanser ve zihinsel hastalıklardan sonra 4 sırada yer almaktadır başlangıçta hafif derecede bir sosyal ya da psikolojik bir alışkanlıktan psikolojik bir bayanla dönüşmekte ve son aşamada ise bir bağımlılık haline gelmektedir Bu süreç yaklaşık 10 ile 20 yıl arasında değişiyor alkolün yanında uyuşturucu bağımlılığı da bir diğer sağlık ve güvenlik sorunu dur özellikle Batı ülkelerinde ve günümüzde yavaş yavaş ülkemizde uyku ilacı ve yatıştırıcı gibi yasal uyuşturuculardan Eroin ve kokainin gibi Yasal olmayan uyuşturuculara kadar uyuşturucu madde kullanımı önemli bir sorun olarak sağlığı tehdit ediyor henüz ülkemizde işyerlerinde çok yaygınlaşmaya Bu sorunun önlem alınmadığı takdirde iş yerlerinde de yayılması çok olanaksız görülmemektedir insanların alkol ve uyuşturucu kullanmasına yol açan birçok neden vardır bunlar arasında psikolojik Biyolojik ve demografik faktörler de vardır.

5

Dünya'da her gün alkollü araba kullanıp kaza yapan Bonzai için başkalarını öldüren çok insan vardır. bu illere boşanmanın başlıca nedenleri merak özenti filmler ve arkadaşlardır. Alkolün en çok zarar verdiği organ karaciğerdir. Bu yüzden kişinin siroz olma olasılığı çok yüksektir.

4

Dünyada yapılması en gereksiz şey madde bağımlılığı. Mutsuzum üzgünüm hayatım yolunda gitmiyor gibi bahanelere sığınıp bu yola gidenler var. Aslında yolları bu sadece kendilerini bu şekilde savunuyorlar. Çevrede önemli iç bi kereden bişey olmaz korkuyormusun gibi baskılardan dolayı da başlamış olabiliyorlar. Kimse kimseye bu kötülüğü yapmamalı.

3

Alkol ve uyuşturucu bu dünyadaki en kötü şeylerden biridir. Çünkü yalnızca insan bedenine değil vücuduna ve ailesine kadar her şeye zarar verebilir. Bu nedenle ikisi de son derece yıkıcı ve zararlı şeylerdir. İnsanlar alkolden ve uyuşturucudan uzak durmalı çocuklarını bilinçli yetiştirmelidir.

3

Alkol ve uyuşturucu kullanım oranı Bildiğim kadarıyla haberlerde Okuduğum kadarıyla Çok yükselmiş durumda Bununla ilgili olarak önlemlerin alınması gereken maalesef çocuk yaşlarına kadar düşmüş kullanım oranları sigaranın da artık kötü olarak değerlendirilen ortamda kaldırması gerekir çocuklar artık 10 11 yaşlarına kadar sigara içiyorlar Belki de sigara içen çocukların uyuşturucu da kullanabilirler belki de bunun için önlem alınması gerekir

Alkol ve Uyuşturucu Kullanımı ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.