3.8

Medya okuryazarlığı

önce - diğer kategorisine merak-edilenler ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Medya okuryazarlığı kısacası medyanın diliyle okuyup yazabilme yeteneğidir. Dört tane alt beceriden oluşur: erişim becerisi,analiz becerisi,değerlendirme becerisi ve üretim becerisi.
Medya okuryazarları olarak okuduğumuz herşeyi,gördüklerimizi sorgularız,araştırırız.

5

Televizyon, internet, gazete gibi yazılı veya elektronik iletişim araçlarının verdiği mesajları doğru olarak algılayabilmek ve medyanın zararlı yönlerine karşı bilinçlenmek için kullanılan bir terimdir. Medya okuryazarlığı dersi de bir çok avrupa ülkesinde medyanın zararlı yönlerine karşı çocukların bilinçli olması için zorunlu olarak okutulmaktadır. Türkiye de medya okuryazarlığı dersi seçmelidir ve birçok okulda yoktur. Medya okuryazarlığının hedefi medyada ki kötü amaçlı gizli içeriklere karşı kişinin kendisini koruya bilmesidir.

5

Medya okuryazarlığı için artık Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri de kendimizin bilmesi gerekiyor. Çünkü basının her haberi yazmadığı görülüyor. Yazdıklarına bakarak yazmadıklarını da okuma yeteneğinin geliştirilmesi gerekmektedir.

3

Sübliminal mesajlar genelde teknolojik aletler aracılığı ile iletilir

3

medya okur yazarlığı video televizyon reklam sineme internet gibi bir çok yerde t-yazılı yada yazılı olmayan başkada bazen mesajlara ulaşmaya bunların hepsini çözümlemeye vede bunların hepsini iletmek için bir yeteneğe sahip olmak demektir.mesela bir çok işeretlerin bilinmesi gerekir baştan bu kullarda bir ders olarak verilmektedir.

4

Tüm olumsuzluklara rağmen devam ettiğin her şeyden olumlu sonuçlar çıkardığın cıvıl cıvıl hayatına umutla devam ettiğin hissiyatır. Yaşama sevinci olan insan tüm zorlukların üstesinden gelebilir ve hayata olumlu açılardan bakarak kendini sürekli motive eder. Evrene olumlu enerji gönderir.

Medya okuryazarlığı ortalama puanı 3.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.