4.2

Acele

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Acele dilimize arapçadan geçmiş bir sözcüktür.. hızlı yapılan, çabuk, tez, ivedi gibi anlamlara gelir.. vakit geçirmeden anlamında da kullanılır.. aslında acele ile çabuk farklı kavramlardır.. çabuk hızlı olmayı ifade eder.. acelede ise telaş vardır ve bu işin çabuk yapılmasını engelleyebilir.. bu yüzden acele işe şeytan karışır şeklinde atasözü vardır..

5

Acele kelimesi hemen çabucak anlamına gelmektedir. Acele işlerin iyi olmadığını yarım yamalak olduğunu anlatan atasözlerimiz vardır ki, artık doğruluklarını yitirmişlerdir bence. Günümüzde zamanla yarıştığımız için her işin acele olması gerekmektedir. Acele giden ecele gider diyen atamızın zamanında yaşamak isterdim. Kolaysa bu gelsin bu atasözünü günümüzde uygulasın.

paylaş - şikayet
5

Bizim insanlarımız acekeyi sevmez acele işe şeytan karışır diye de bir laf var

3

Acele dilimize Arapçadan gelmiş bir sözcüktür bir işin çabuk hızlı hemen yapma istediğidir veya çabuk bitirmektir. Bunu yapınca telaştan dolayı aksilikler olabilir bunlardan dolayı daha geç bitebilir işiniz veya daha kötü yaparsınız. Her zaman sindirerek ve güzel şekilde yapmamız daha doğru olur çünkü hoşuna dememişler acele eden ecele gider bence doğru herşeyi sakince yapmak daha mantıklı.

4

Acele, Arapça bir kelimedir. Acele hızlı, çabuk, hemen gibi anlamlarda kullanılır. Bir işin acil olduğunu belirtmek için kullanılır. Eğer bir şeyin gerçekleşmesi için yeterli vaktiniz yoksa o işi acele halletmeniz gerekir. Ayrıca dilimizde "Acele işe şeytan karışır." diye bir atasözü vardır.

4

Acele etmek bir işi hızla ve kolay yoldan yapmaya çalışmak anlamına gelir. Edebi dilde çok fazla kullanılan bir kelime olmamasına karşın günlük dilde sıklıkla kullandığımız bir kelimedir. Acele etmek şeklinde kullanılır. Ancak genellikle acele iş birçok soruna yol açtığı için acele işe şeytan karışır diye bir atasözü bile bulunmaktadır.

4

Acele etmek insanların çok çabuk davranmaları bazen de hızlı davranmaları anlamına gelmektedir Yani bazen de sabırsızlanmak anlamlarında da kullanılan bir kelimedir Bununla ilgili bazı sözlerimiz de vardır Acele işe şeytan karışır karışır gibi mesela bazı sözler de vardır bazen de acele eden ecele gider gibi araba kullan onları da söylenen sözler de vardır

Acele ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.