4.0

kolay ev mantısı

önce - diğer kategorisine emelgul ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

1 yumurta , 3 su bardağı un(yumuşak olursa eklenmeli) , tuz , azıcık da suyu beraber yoğuruyorsun. sert bir hamur olacak.hamuru bezelere ayırıp dinlendirirken iç harcı için 250 gr kıyma , 1 soğan .küçük tutam maydanoz , tuz , karabiberi karıştırıyorsun.sonra marketlerde satılan mantı matiğe yufkaları sererek yapıyorsun

4

eve de kolay olarak yapılan bir mantı için öncelikle hamurunu yapmak için bir kaba biraz un biraz su yumurta biraz tuz koyarak hamur yaparız onuda bir süre bekletilir.ondan sonrada onları küçük parçalara ayırırız.vede bunlarıda açarız onların içerisinede istediğimiz ne ise onları kot-yarak kapatırız.

5

Yalancı mantı da denilir. Yufka şeritler halinde bölünür, içine kıyma ilave edilir ve muska şeklinde katlanır. Daha sonra kızartılarak pişirilir. Çıtır çıtır kıymalı börek gibi olur. Üzerine yoğurt ve kırmızı biber sosu ile servis edildiğinde de aynı mantı tadında olur ve buna da yalancı mantı ya da kolay ev mantısı denir.

paylaş - şikayet
3

Bana sorarsanız hazır kaliteli mantilar var. Ayrıca Tahtakale alışveriş merkezi gibi yerlerde çok güzel ev mantısı da var. Bu nedenle kolay ev mantısı denince benim aklıma yine de hazır geliyor. Artık evde mantı yapan insanlar pek kalmadı.

kolay ev mantısı ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.