4.4

Uyur gezerlik

önce - diğer kategorisine Kzm123 ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Bir keresinde gece yatağımda uyuyup sabah başka odada koltukta uyandım. Çok korkmuştum ve bir süre kendime gelemedim.

4

Uyurgezerlik sebepleri tam olarak belirlenememiş.Genellikle 4-8 yaş çocuklarda daha çok görülse de yetişkinlerde rastlanabiliyor.Baskı ortamında kalmak,stres ya da nörolojik bozukluklar da sebep olabiliyor.bir tanıdığım gece kalkıp bir şeyler yediğini hatırlamıyor.hatta bir gün kaşığı ısırırken dişinin acısına uyanıyor ve uyurgezer olduğunu kabul ediyor.

4

Uyku anında yataktan kalkıp gezen insanlara uyurgezer denilmektedir. Uyurgezerlik çoğunlukla 3 ve 9 yaş aralığında ki çocuklarda görülmektedir. Yetişkin bireylerde ise uyurgezerliğin görülme olasılığı daha azdır. Uyur gezerler uyku halindeyken yürümek merdiven çıkmak yemek yemek gibi birçok aktiviteyi yapabilirler. Uyurgezer kişiler tüm bunları yaparken gözleri açıktır ancak beyin hala uyku halinde olduğu için bilinç kapalıdır ve uyandıklarında uyurken yaptıkları hiçbir şeyi hatırlamazlar.

5

uyurgezerlik insanların uyudukları sıralarda bir sebepten dolayı uyanmadan kalkarak bir yerlerde gezmelerine denilir.bu durumda insanlar genelde uyanmak üzere bir durumda iken meydana gelir.bu durumun bir tahmine göre rüyalarında gördükleri olayları yaşadıklarından dolayı bunları yaşarlar.

5

uyurgezerlik yataktan gözleri kapalı bir şekilde çıkıp iş yerine uykulu uykulu yapmak ve gözleri kapalı bir şekilde yattığı yere geri gelmeyen uyku Gezer denir

3

Uyur gezerlik slow wave sleep dediğimiz yavaş dalgalı uyku sırasında meydana gelen bir uyku bozukluğudur. Uyur gezerler uyurken yerlerinden kalkıp gezebilirler bir şeyler tutabilirler, kapıyı açıp dışarı çıkabilirler.

5

Uyurgezer olmak iyi birşey değildir heralde, insan uyur halde yataktan kalkıp heryere gidebilir, cam açıksa kendini camdan aşağı bile atar, bir kişi öyle uyurgezer haldeyken yatağından kalkıp gitmiş kendini camdan aşağı atmış haberlerde göstermişti bu olayı, uyurgezer olan birisi mutlaka doktor tedavisinden geçmeli bu durumdam kurtulmak için

4

Uyurgezerlik bir çeşit hastalıktır. Sık görülen bir durum değildir. Kişi yatağında yatıp çok başka bir yerde uyanabilir ya da başına çok ciddi işler bile gelebilir. Kişi sanıldığı gibi elleri yukarıda zombi gibi yürümez. Gözü kapalı da olmayabilir ancak bilinci tamamen açık değildir. Tehlikeli olduğu için çeşitli tedavileri vardır.

Uyur gezerlik ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.